to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:48 | 19.06.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Μ. Κύρκος: Πρόβλημα για το Κίνημα Αλλαγής η κα Γεννηματά να αποφασίζει χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους υπολοίπους

«Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να μιλήσει πολιτικά, αν δε μιλήσει πολιτικά δεν υπάρχει λόγος το Ποτάμι να είναι εκεί», δήλωσε Στο Κόκκινο ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος παίρνοντας θέση αναφορικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης του κόμματός του από το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς. Ωστόσο, ζήτησε να πέσουν οι τόνοι αναφέροντας ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι πιέσεις ώστε να εκφράσει το Κίνημα Αλλαγής έναν πολιτικό προγραμματικό λόγο για την επόμενη ημέρα της χώρας και να μην «σπάσει» ο ομοσπονδιακός φορέας εξαιτίας των διαφωνιών στο Μακεδονικό.


Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε ο ευρωβουλευτής Του Ποταμιού: 
 
Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της Φώφης Γεννηματά στο Μακεδονικό 

«Μόνο η κ. Γεννηματά ήταν αρνητική, οι άλλοι πέντε στο Πολιτικό Συμβούλιο εξέφραζαν μια πιο θετική στάση με τις διαφοροποιήσεις τους. Αυτό είναι ένα πρόβλημα για το Κίνημα Αλλαγής. Δηλαδή αν ο ένας λαμβάνει μια απόφαση στριμώχνοντας όλους τους άλλους χωρίς να λαμβάνει υπόψη την άποψή τους, αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να επιβιώσει. Το ίδιο έγινε και με την πρόσκληση για άμεσες εκλογές χωρίς τη σύμφωνη γνώμη κανενός»
 
Για το ενδεχόμενο διάλυσης του φορέα και αποχώρησης Του Ποταμιού 
 
«Γι’ αυτό το ζήτημα είπα, ας ηρεμήσουμε, το εθνικό θέμα και το θέμα των εκλογών δε μπορεί να κλονίσει την προσπάθεια να βρούμε κοινό βηματισμό αλλά τον κοινό βηματισμό δεν τον επιθυμούν και οι δύο πλευρές. Δεν πρέπει να σπάσει το Κίνημα Αλλαγής για το ζήτημα της συμφωνίας στο Μακεδονικό». 
 
«Τα κουβεντιάσαμε με τον κ. Θεοδωράκη. Προς Θεού, δεν υπάρχει θέμα να φύγουμε για τη συμφωνία αλλά και δεν υπάρχει θέμα να μείνουμε αν ο πολιτικός λόγος του Κινήματος Αλλαγής περιορίζεται σε κάποιες αποφάσεις της προέδρου, χωρίς να περιλαμβάνει τίποτα από τον πλούτο των επεξεργασιών για την επόμενη ημέρα στη χώρα». 
 
«Πρέπει να συνεχίσουμε τις πιέσεις να εκφράσει το Κίνημα Αλλαγής έναν πολιτικό προγραμματικό λόγο. Γιατί δε συμβαίνει; Γιατί η πρόεδρος δε χρειάζεται αυτό τον προγραμματικό λόγο, γιατί αυτό που ενδιαφέρει είναι να κατέβει στις εκλογές με τα λάβαρα και τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ και τίποτε άλλο. Τα δικά της! Έτσι όμως δεν κάνουμε παρουσίαση ως Κίνημα Αλλαγής αλλά ως Φώφη Γεννηματά με πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και φίλοι». 
 
«Το Ποτάμι έκανε ευρεία σύσκεψη στελεχών και στις αρχές Ιουλίου θα συνεδριάσει το ανώτατο όργανό του. Είναι μια ρευστή κατάσταση. Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να μιλήσει πολιτικά, αν δε μιλήσει πολιτικά δεν υπάρχει λόγος να είμαστε εκεί πέρα». 

Για τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ 
 
«Δε θα ήταν δυνατόν τώρα που οδηγούμαστε προς μια λύση, μια τέτοια στιγμή, να πούμε ότι δεν είναι προς όφελος της χώρας η συμφωνία». «Το θέμα του Μακεδονικού κλείνει με έναν τρόπο που ταιριάζει με την προσπάθεια που έγινε από πολλούς για να υπάρξει λύση».  
 
Για τη ΝΔ και τους αρνητές της λύσης 
 
«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα στο στρατόπεδο της άρνησης της λύσης βρίσκονται δυνάμεις που είχαν εργαστεί για να υπάρξει λύση, όπως η ΝΔ. Υπό αυτή την έννοια, θα περίμενα το μέτωπο του "όχι" στη λύση να είναι πιο στενό».
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)