to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:19 | 23.02.2022

Πολιτική

Μ. Κάτσης: Πολιτική επιλογή της ΝΔ η άρνηση ελέγχου δημοσκοπήσεων όπως της ABACUS.

«Τι έχει να κρύψει;»


Η δήλωση του βουλευτή Θεσπρωτίας και Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Μ. Κάτση:

Για μια ακόμα φορά, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Μπούρας απέρριψε το αίτημα του βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να προσκομιστούν στοιχεία και δεδομένα συγκεκριμένης δημοσκόπησης ώστε να ελεγχθεί η αξιοπιστία της. Πρόκειται για τη δημοσκόπηση της εταιρείας Abacus Research, η οποία δημοσιεύθηκε εν μέσω της παράλυσης του κρατικού μηχανισμού από την κακοκαιρία «Ελπίδα» και αμφισβητήθηκε εντόνως ως προς τις πρακτικές της.

Η ΝΔ αρνείται το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να εφαρμόσει τον νόμο Ρουσόπουλου (άρ.4, παρ.8 του ν.3603/2007) που ορίζει ρητά την εμπλοκή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως έκανε και το περασμένο καλοκαίρι με την εξαιρετικά προβληματική δημοσκόπηση της Opinion Poll όπως φάνηκε από την πρόσφατη Εξεταστική Επιτροπή. Η ΝΔ, κρυπτόμενη πίσω από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αρνήθηκε τον έλεγχο της Abacus χωρίς καμία πειστική δικαιολογία, παρόλο που ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΔΕΑ κ. Μαύρος και ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων κ. Χατζηπαντελής, κατέθεσαν ως μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει αυτοτελώς το δικαίωμα να ζητήσει από εταιρείες δημοσκοπήσεων να προσκομίσουν τα στοιχεία. Η ΝΔ με τη στάση της απεμπολεί συνειδητά όλες τις θεσμικές δικλείδες που προβλέπει ο νόμος για ένα ζήτημα που άπτεται της ποιότητας της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Το «δις εξαμαρτείν» από τη ΝΔ καθιστά πλέον σαφές ότι η άρνησή της αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή να μην υπάρχει διαφάνεια στον έλεγχο διενέργειας των δημοσκοπήσεων στη χώρα. Κρατά επτασφράγιστο μυστικό τα στοιχεία που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν κατά πόσο είναι αξιόπιστες οι διάφορες «περίεργες» δημοσκοπήσεις που εμφανίζονται ως εκ θαύματος κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Η ΝΔ εργαλειοποιεί τις δημοσκοπήσεις σε κάθε ευκαιρία, αλλά αρνείται τον οποιονδήποτε έλεγχο. Το ερώτημα που είναι στα χείλη κάθε πολίτη πλέον είναι «τι φοβάται και τι έχει να κρύψει η Νέα Δημοκρατία;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)