to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:50 | 26.04.2021

Πολιτική

Μ. Κάτσης - Ν. Γκαρά: Δεν θα αφήσουμε να ρημάξουν ακόμη μια φορά την ΕΡΤ

«Ο κατήφορος των κ. Ζούλα – Γαμπρίτσιου συνεχίζεται. Μετά τη λογοκρισία, τα ραβασάκια της φίμωσης και τη διαστρέβλωση των ειδήσεων, έρχεται και η «καρατόμηση» των μη αρεστών για να ολοκληρωθεί η μετατροπή της ΕΡΤ σε κομματικό «μαγαζί» της Νέας Δημοκρατίας», επεσήμαναν ο Μ. Κάτσης και η Ν. Γκαρά


​Η δήλωση του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μάριου Κάτση, και της Αν. Τομεάρχη Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αναστασίας Γκαρά, για την «καρατόμηση» προϊσταμένων Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ:

Την Πέμπτη η Διοίκηση της ΕΡΤ προχώρησε στην αιφνίδια αλλαγή 11 προϊσταμένων Περιφερειακών Σταθμών. Ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκε, παραπέμπει σε «καρατόμηση» ενώ η ανύπαρκτη διαδικασία - για μια τόσο εκτεταμένη διοικητική αλλαγή - δείχνει σκοπιμότητα με έντονα κομματικά χαρακτηριστικά.

Η Διοίκηση δεν έδωσε καμία εξήγηση για την αλλαγή αυτή, ούτε αιτιολόγησε με επίσημο τρόπο την απόφαση της. Οι Περιφερειακοί Σταθμοί της ΕΡΤ έχουν να παρουσιάσουν πολύ σημαντικό έργο στην τοπική ενημέρωση αλλά και πολύτιμη κοινωνική προσφορά. Είναι προφανές πως για τη σημερινή Διοίκηση της ΕΡΤ, αυτά δεν μετράνε. Προχωράει σε προσλήψεις ανθρώπων εκτός ΕΡΤ, χωρίς εμπειρία και με αμφιλεγόμενα προσόντα, απαξιώνοντας εργαζομένους εμπείρους με γνώση και δράση στις τοπικές κοινωνίες.

Η πρόσληψη, μάλιστα,  των νέων προϊσταμένων θα γίνει με το «αμαρτωλό» καθεστώς της προσωπικής συνέντευξης από επιτροπή «γαλάζιων» στελεχών, που επιβεβαιώνει το σχέδιο άλωσης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ.

Δυστυχώς ο κατήφορος των κ. Ζούλα – Γαμπρίτσιου συνεχίζεται. Μετά τη λογοκρισία, τα ραβασάκια της φίμωσης και τη διαστρέβλωση των ειδήσεων, έρχεται και η «καρατόμηση» των μη αρεστών για να ολοκληρωθεί η μετατροπή της ΕΡΤ σε κομματικό «μαγαζί» της Νέας Δημοκρατίας. Απαξιώνουν την Περιφέρεια όπως έχουν ήδη απαξιώσει τις ενημερωτικές δομές της ΕΡΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία θα πρέπει να προασπίσουν την εργασία τους, την επαγγελματική τους ακεραιότητα και την αξιοπιστία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βρισκόμαστε στο πλευρό τους και δεν θα επιτρέψουμε στην ΝΔ να ρημάξει για ακόμη μια φορά την ΕΡΤ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)