to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:19 | 09.02.2021

Πολιτική

Μ. Κάτσης: Με το νομοσχέδιο Λιβάνιου συνεχίζεται η χειραγώγηση των ΜΜΕ

Οι δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα, στην ετήσια αναφορά τους για τη χώρα μας, για το έτος 2020, αναφέρουν ότι τα ΜΜΕ πέρασαν στον έλεγχο του πρωθυπουργού, και το αναφέρουν ως άσχημη εξέλιξη για την ελευθερία του τύπου, δήλωσε χαρακτηριστικά.


Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μάριος Κάτσης κατά την τοποθέτηση του στην τέταρτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, που αφορούσε το νομοσχέδιο για τα κανάλια και την ενσωμάτωση Ευρωπαϊκής Οδηγίας, ξεκίνησε σχολιάζοντας το θέμα της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ, λέγοντας ότι, ακόμη και ο πιο φιλικός σε εσάς πολίτης, καταλαβαίνει ότι υπάρχει ένας αόρατος αρχισυντάκτης που κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου και δίνει γραμμή σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ.

Συνεχίζοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αναφέρθηκε σε όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό στην ΕΡΤ, είδαμε ένα χαρτάκι που λογόκρινε την είδηση της Ικαρίας αλλά και τις φωτογραφίες του κ. Λιγνάδη με άλλους, προφανώς εννοώντας κυβερνητικά στελέχη, ενώ τόνισε ότι, στη δημόσια τηλεόραση υπάρχει πρωτοφανής λογοκρισία.

Απευθυνόμενος στον κ. Λιβάνιο και απαντώντας σε όσα είχαν ειπωθεί, ο Μάριος Κάτσης ανέφερε ότι, υπονοήσατε πως τα προγράμματα στήριξης του τύπου δεν τα νομοθετήσαμε για να ενισχύσουμε τον τύπο, άλλα τα φέραμε προεκλογικά, προφανώς εννοώντας ότι έτσι εξαγοράζαμε υπό μια έννοια τη στήριξή του, μπορεί οποιοσδήποτε πολίτης να σας πιστέψει σε αυτό το πράγμα στην Ελλάδα του σήμερα; Πιο πολύ σαν ανέκδοτο θα ακουγόταν.

Σχετικά με το φόρο διαφήμισης ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τόνισε ότι, ο φόρος διαφήμισης ήταν ψηφισμένος από το 2010 και ποτέ δεν έγιναν ενέργειες καταλογισμού του από καμία κυβέρνηση γιατί ακολουθούσαν την πολιτική σας, τα δωράκια έναντι στήριξης. 31/12 κάθε έτους ψηφίζατε αναστολή. Από το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε τα ποσά και υποχρεώθηκαν να πληρώσουν πάνω από 100 εκατομμύρια τα κανάλια. Βάλτε και τα 210 εκατομμύρια του διαγωνισμού για τις άδειες, και θα καταλάβετε γιατί εμείς πιάναμε πάντα τους στόχους.

Σχολιάζοντας την κατάταξη της χώρας ως προς την ελευθερία του τύπου, ο Μάριος Κάτσης είπε πως, η κατάταξη της χώρας μας στην ελευθερία του τύπου βελτιωνόταν επί ΣΥΡΙΖΑ, αναστρέφοντας μάλιστα την κάθοδο επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Από την 99η θέση που μας ρίξατε το 2014, εμείς παραδώσαμε τη χώρα στην 65η θέση το 2019. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνέχισε λέγοντας ότι, επί ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε νομοσχέδιο για ειδικό χώρο που επιτρέπεται να ασκούν οι δημοσιογράφοι το λειτούργημά τους στις διαδηλώσεις, ούτε προπηλακισμούς τους από όργανα της τάξης, ούτε καταγγελίες διευθυντών σύνταξης μεγάλων ιδιωτικών εφημερίδων ότι ωθήθηκαν σε παραίτηση από πιέσεις του Μαξίμου επειδή έκαναν ρεπορτάζ.

Οι δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα, στην ετήσια αναφορά τους για τη χώρα μας, για το έτος 2020, αναφέρουν ότι τα ΜΜΕ πέρασαν στον έλεγχο του πρωθυπουργού, και το αναφέρουν ως άσχημη εξέλιξη για την ελευθερία του τύπου, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τόνισε ότι, η ενίσχυση των ΜΜΕ είναι αναγκαία, με κριτήρια όμως πολυφωνίας, βιωσιμότητας, αλλά κυρίως διασφάλισης των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτό όμως που κάνει η κυβέρνηση, είναι να φέρνει ένα νομοσχέδιο τακτοποίησης συμφερόντων και δυσμενέστερης μεταβολής των εργασιακών σχέσεων στα κανάλια, που ανοίγει διάπλατα κερκόπορτα για απολύσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)