to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μ. Κάτσης: Αυτονόητη εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ η έγκριση του Ultra Fast Broadband

«Πολύ ψηλά άφησε τον πήχη των ψηφιακών υποδομών και έργων η προηγούμενη κυβέρνηση»


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα, 31 Ιουλίου 2019, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, δημόσια στήριξη ύψους 300 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα υπερταχείας ευρυζωνικής υποδομής στην Ελλάδα. Πρόκειται για το έργο «Ultra Fast Broadband» προϋπολογισμού 870 εκατομμυρίων ευρώ, την προετοιμασία του οποίου επιμελήθηκε σε κάθε στάδιο μέχρι τελικά την έγκρισή του  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής και Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, δήλωσε:

«Η σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί μια αυτονόητη εξέλιξη, καθώς έρχεται ως επιστέγασμα της εντατικής και πολυεπίπεδης προσπάθειας που έγινε τα προηγούμενα χρόνια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τηΓενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, θέτοντας τα θεμέλια του ψηφιακού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Στη διάρκεια της περασμένης τετραετίας ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και η άρση των ανισοτήτων περνά μέσα από την ανάπτυξη του ψηφιακού τομέα και των νέων δικτύων, εργάστηκε με γνώμονα τη δημιουργία ψηφιακών υποδομών, τη διαλλειτουργική σύνδεση των υφιστάμενων ψηφιακών έργων, αλλά και τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σειράς ψηφιακών έργων με στόχο την μετάβαση σε μια διακυβέρνηση ανοιχτή, δημοκρατική και προσβάσιμη από όλους τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, η δήλωση της αρμόδιας Επιτρόπουκ. Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερπου χαιρετίζει το έργο είναι ενδεικτική και διαψεύδει κατηγορηματικά όσους επιχείρησαν ή σκόπευαν να απαξιώσουν το έργο της προηγούμενης ηγεσίας.Στον αντίποδα, είναι πλέον αντιληπτό ότι ο πήχης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πολύ ψηλά στις ψηφιακές υποδομές και ευελπιστούμε ότι η νέα ηγεσία, δε θα κάνει πισωγυρίσματα σε σχέση με όσα έχουν δρομολογηθεί. Διαφορετικά, οι μόνοι που θα ζημιωθούν από «ξηλώματα», καθυστερήσεις ή «διευθετήσεις» θα είναι οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι πληρώνουν το κόστος της ψηφιακής μετάβασης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)