to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:18 | 24.11.2017

Πολιτική

Μ. Καρχιμάκης: Ουδέποτε ανευρέθησαν έγγραφα της ΕΥΠ στην κατοχή μου

Απάντηση του Μιχάλη Καρχιμάκη για τη δήλωση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για το θέμα που έχει ανακύψει με τα απόρρητα έγγραφα του Υπ. Άμυνας


Η δήλωση:

Επειδή ο ευρωβουλευτής κ.Παπαδημουλης σχολιάζοντας το θέμα που έχει ανακύψει με τα απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Άμυνας, που υπήρξαν στην κατοχή του συναδέλφου Ανδρέα Λοβερδου , αναφέρθηκε σε εμένα οτι διώκομαι για κακούργημα για κατοχή απόρρητων εγγράφων.

Θέλω να διευκρινίσω για πολλαπλή φορά:

1) ουδέποτε ευρέθησαν απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ στο σπίτι μου απο την έρευνα που διενεργήθηκε. Τώρα όσον αφορά την δίωξη μου επι δήθεν εγγράφων της ΕΥΠ που δεν ανευρέθησαν και ήρθε και η ίδια η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας της χώρας να το βεβαιώσει με πόρισμα της ότι ουδέποτε διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα απο τις υπηρεσίες της, ο καθένας που με γνωρίζει και τον αγώνα μου και την διαδρομή μου, μπορεί να κρίνει και να κάνει τους ανάλογους συνειρμούς,γιατι αυτη η επιμονή απο κάποιους εναντίον μου.

2)Έγγραφο του στρατού, που ανευρεθηκε και αφορούσε την επιχειρησιακή κατάσταση των ελικοπτέρων της αεροπορίας στρατού και την επισήμανση  του κίνδυνου να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα,μετα την πτώση του ΣΙΝΟΥΚ ,απεστάλη στην θυρίδα μου στην βουλη προκειμένου να ασκήσω πολιτικό έλεγχο ως σκιώδης υπουργος αμυνας της αντιπολίτευσης για την προστασία των ανθρωπίνων ζωών των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και οχι μονο.

Με βάση αυτο έγινε ερώτηση στην Βουλή και απαντήθηκε εκτενώς απο τον υπουργό αμυνας ,ο οποίος με την απάντηση του, όχι μονο δεν το χαρακτήρισε απόρρητο, αλλα απάντησε εκτενώς και με πρόσθετα στοιχεία.

Διότι σε ανάλογες περιπτώσεις ο Υπουργός που ειναι αρμόδιος για τον χαρακτηρισμό ,απορρήτου ή μη ,οταν απαντάει στη Βουλή ,ισχυρίζεται σαφώς αν θεωρεί οτι στοιχεία που γίνεται επίκληση και δεν απαντώνται,οτι είναι απόρρητα.

Διώχθηκα δηλαδή για ουσιαστική άσκηση κοινοβουλευτικής δραστηριότητας, που ο ιδιος ο υπουργός δεν τα χαρακτήρισε απόρρητα και εδώ τα συμπεράσματα δικά σας.

Μιχαλης Καρχιμακης 

Πρώην Υπουργος ,Γραμματεας,ΠΑΣΟΚ

Στέλεχος του κινήματος δημοκρατών σοσιαλιστών 

Και μελος του Κεντρικού συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)