to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:58 | 20.07.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Μ. Καραμεσίνη: Πολύ σύντομα τα νέα για τη μετατροπή όσων εργάζονται με μπλοκάκι σε μισθωτούς - ποιους αφορά

Εξασφαλισμένα είναι τα κονδύλια για το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας για την μετατροπή της εργασίας με μπλοκάκι σε μισθωτή εργασία, καθώς έχει γίνει ήδη προεργασία δύο μηνών και «πολύ σύντομα» θα υπάρχουν νέα από την ηγεσία του υπουργείου, είπε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά, ενώ διευκρίνισε και ποιους εργαζόμενους θα αφορά.


Αναφερόμενη στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το υπουργείο Εργασίας για επιδότηση επιχειρήσεων ώστε να καλύπτονται οι ασφαλιστικές εισφορές εργαζόμενων με «μπλοκάκι» και ουιαστικά να μετατραπεί η σχέση σε μισθωτής εργασίας, η κ. Καραμεσίνη είπε χαρακτηστικά «εμείς θα το κάνουμε».

«Όπως είπε η υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου θα καλύψουμε τις εργοδοτικές εισφορές ... για μεγάλο αριθμό, θα τα ανακοινώσει η υπουργός ... Έχουμε κάνει όλη την προετοιμασία, ξέρουμε ακριβώς τι θα κοστίσει ... είναι έτοιμο εδώ και δύο μήνες περίπου ... υπάρχουν κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν ... να αναμένετε νέα πολύ σύντομα» διαβεβαίωσε, προσθέτοντας ότι τα σχετικά κεφάλαια «έχουν προβλεφθεί».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι αυτό που θα επιδοτείται θα είναι «η μετατροπή σε σχέση μισθωτής εργασίας, όχι απλώς η ασφάλιση μέσω του μπλοκ  ... κάποιος που δούλευε με μπλοκάκι θα μετατρέπεται σε μισθωτό, αυτή είναι η έννοια», ενώ όσον αφορά τους εργαζόμενους με μπλοκ που μπορούν να ωφεληθούν, είπε ότι δικαίωμα να περιληφθούν θα έχουν όσοι έχουν σήμερα «έως δύο εργοδότες».

«Η προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας έχει στόχο να μετατρέψουμε τις εργασιακές σχέσεις σε ποιοτικές εργασιακές σχέσεις, γιατί ξεκινάμε από ένα πολύ χαμηλό σημείο με την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ... ενδιαφερόμαστε όχι μόνο για την ποσότητα αλλά και για την ποιότητα της εργασίας», κατέληξε.

 

Ακούστε στο ΚΟΚΚΙΝΟ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)