to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 09.07.2020

Πολιτική

Μ. Χατζηγιαννάκης: Το ν/σ για τις διαδηλώσεις είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικό

Την εκτίμηση πως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις θα μείνει στα χαρτιά και δεν θα εφαρμοστεί εξέφρασε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Online.


Όπως σημείωσε, το εν λόγω σχέδιο νόμου είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικό, με σημεία που βάλλουν ακόμα και κατά Οδηγιών του ΟΗΕ, ενώ δήλωσε την πεποίθησή του ότι αυτό θα κριθεί και στα δικαστήρια.

Απαντώντας στον απαξιωτικό χαρακτηρισμό “γκρουπούσκουλα” που χρησιμοποίησε ο καλεσμένος της ΝΔ στο στούντιο, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε εάν για την κυβέρνηση γκρουπούσκουλα είναι για παράδειγμα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι κατεβαίνουν στον δρόμο προκειμένου να αντιδράσουν ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για ξεπούλημα της εταιρείας και μαζικές απολύσεις.

Παράλληλα, ο Μ. Χατζηγιαννάκης διατύπωσε την εκτίμηση πως ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να φέρει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις προς ψήφιση τη δεδομένη χρονική στιγμή, ώστε να προλάβει τις κοινωνικές αντιδράσεις που αναμένεται να προκαλέσουν σε λίγους μήνες οι συνέπειες των κυβερνητικών πολιτικών.

“Όλα δείχνουν ότι δυστυχώς από τον Σεπτέμβριο η κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία θα είναι τραγική. Απ΄ ό,τι φαίνεται η τουριστική σεζόν, με μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης, μας έχει αποχαιρετήσει εδώ και καιρό και είναι μεγάλος ο φόβος ότι χιλιάδες επιχειρήσεις θα βάλουν οριστικά λουκέτο. Είναι σαφές για εμάς ότι ενόψει όλων αυτών η κυβέρνηση αποφάσισε να ψηφίσει ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα επιβάλλει την αστυνομοκρατία και θα απαγορεύει τις διαδηλώσεις που δεν της είναι αρεστές”, ανέφερε κλείνοντας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)