to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:41 | 20.01.2022

Πολιτική

Μ. Χατζηγιαννάκης: Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης χωρίς την Αυτοδιοίκηση το σχέδιο της ΝΔ

Όπως επισήμανε ο αν. τομεάρχης για ζητήματα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, μία σωστή μεταρρύθμιση στους Δήμους και στις Περιφέρειες θα έπρεπε να ξεκινά από τις αρμοδιότητες και τους πόρους, αφού έχει προηγηθεί ένας κλιμακωτός διάλογος τριών σταδίων


Την κωλυσιεργία της κυβέρνησης την ΝΔ γύρω από τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση και την εκκίνηση ενός ειλικρινούς διαλόγου με τους φορείς των ΟΤΑ σχολίασε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, τοποθετούμενος στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: Κυβερνητικός Προγραμματισμός»,

Όπως επισήμανε ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης για ζητήματα Αυτοδιοίκησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, μία σωστή μεταρρύθμιση στους Δήμους και στις Περιφέρειες θα έπρεπε να ξεκινά από τις αρμοδιότητες και τους πόρους, αφού έχει προηγηθεί ένας κλιμακωτός διάλογος τριών σταδίων. Πρώτα με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, στη συνέχεια ένας τεχνοκρατικός διάλογος που θα οργανώσει την εφαρμογή και τέλος, ένας ευρύς κοινοβουλευτικός διάλογος με συγκερασμό απόψεων, ώστε να μη γίνει για άλλη μία φορά μία τρύπα στο νερό.

“Πολύ φοβάμαι”, ανέφερε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, “ότι ακόμα και αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αποφασίσει να φέρει τη συζήτηση της μεταρρύθμισης της Αυτοδιοίκησης στον χρόνο που της απομένει, μόνη της επιδίωξη θα είναι να μαζευτούμε λίγες φορές για να φανεί η ύπαρξη ενός υποτυπώδους διαλόγου, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο βουλευτής Ευβοίας διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα συμμετέχει δημιουργικά σε κάθε προσπάθεια διαλόγου με την Αυτοδιοίκηση, υπενθυμίζoντας πως, παρά τις δυσκολίες του πολιτικού χρόνου και της οικονομικής συγκυρίας, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε ουσιαστικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση την περίοδο 2015-2019. “Θα συνεχίσουμε να την ενισχύουμε όταν επιστρέψουμε στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)