to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:06 | 10.08.2020

Πολιτική

Μ. Χατζηγιαννάκης: Η προκλητική στάση της ΝΔ μετά την τραγωδία στην Εύβοια αποδεικνύει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι​

Δήλωση του Μ. Χατζηγιαννάκη από τις πληγείσες περιοχές στο Βασιλικό και τα Ψαχνά Εύβοιας, μετά την επίσκεψη με το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ


«Βλέποντας όχι μόνο τη χθεσινή ανείπωτη τραγωδία με τις πλημμύρες στην Εύβοια, στην οποία έχασαν τη ζωή τους οχτώ συνάνθρωποί μας, αλλά και τις πυρκαγιές και τις καταιγίδες που επισκέπτονται τακτικά τον νομό μας, καταλαβαίνει κανείς ότι σε αυτόν τον τόπο χρειάζεται τύχη για να επιβιώσει», τονίζει ο Μ. Χατζηγιαννάκης και προσθέτει:

«Να είναι τυχερός στην Εύβοια ώστε να μη φυσήξει πολύ και έρθει η φωτιά προς το σπίτι του, να μην βρέξει υπερβολικά και πλημμυρίσει ο δρόμος, να μην τρέχει στο απέναντι ρεύμα ο οδηγός στον δρόμο Κύμης - Αλιβερίου.

Όλα στην τύχη γιατί το κράτος αδυνατεί να σταθεί αντάξιο των περιστάσεων, γιατί δεν υπάρχει κανένας κρατικός μηχανισμός που θα βοηθήσει τον πολίτη στη δύσκολη στιγμή. Κάνεις τον σταυρό σου και προσεύχεσαι (και αν έχεις παιδιά ακόμα περισσότερο).

Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και βαραίνουν όλους όσους άσκησαν εξουσία. Δεν είναι  όμως ούτε ίδιες, ούτε συγκρίσιμες, για ένα κόμμα που άλωνε τον κρατικό μηχανισμό, διαλύοντάς τον συστηματικά κάθε φορά που αναλαμβάνει την εξουσία.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, μετά τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού στην Εύβοια -που συνέπεσαν σχεδόν με την ανάληψη των καθηκόντων της- άρχισε να τάζει αντιπλημμυρικά έργα, δρόμους και γεφύρια. Δώδεκα μήνες, μετά διαπιστώνουμε όλοι πως έκανε ό,τι έχει κάνει 40 χρόνια με τους δρόμους στην Εύβοια. Δηλαδή ένα μεγάλο τίποτα.

Προφανώς και θα ασκήσουμε κριτική για την κυβερνητική ανυπαρξία και τις προκλητικές υπουργικές δηλώσεις με το 112. Δεν πρόκειται όμως να τυμβωρυχήσουμε και να εκμεταλλευτούμε την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών για επικοινωνιακούς λόγους. Όσο και εάν ενοχλεί, όσο και εάν γίνεται μια τεράστια και συστηματική προσπάθεια από την Νέα Δημοκρατία για να πείσει την κοινωνία περί του αντιθέτου, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Ως ΣΥΡΙΖΑ καλούμε τη ΝΔ να ξεκινήσει άμεσα την επούλωση των πληγών των Ευβοιωτών και να αρχίσει την αποκομματικοποίηση σε κρίσιμους τομείς, όπως αυτόν της Πολιτικής Προστασίας.

Ο τεχνοκρατισμός, στον οποίο τόσο αρέσκεται ο κ. Μητσοτάκης στους τομείς της οικονομίας, να εφαρμοστεί στην Πολιτική Προστασία, ώστε οι ειδικοί να ακούν τουλάχιστον τις προτροπές της μετεωρολογικής υπηρεσίας και να μην εξαρτώνται από τους αρμόδιους Υπουργούς, που απ’ όσο φαίνεται οι ικανότητές τους περιορίζονται δυστυχώς μόνο  σε προκλητικές δηλώσεις.

Με τη φύση και την τύχη ζωών δεν πρέπει να παίζει κανείς. Την αλλαγή την οφείλουμε σε όλους αυτούς που δεν στάθηκαν τυχεροί και πλήρωσαν την κρατική ανυπαρξία τόσα χρόνια»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)