to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:54 | 06.03.2020

Πολιτική

Μ. Χατζηγιαννάκης: Η κυβέρνηση καθιστά τη χώρα αποθήκη ρημαγμένων ψυχών

Μια χαμένη ευκαιρία για ευρεία και διακομματική συναίνεση πάνω σε σοβαρά ζητήματα της αυτοδιοίκησης και της δημόσιας διοίκησης χαρακτήρισε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ, μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής κατά τη σχετική συζήτηση.


Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στον διάλογο με προτάσεις, τροπολογίες (44 συνολικά για 18 άρθρα) και διάθεση συνεννόησης, αντιλαμβανόμενος τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση και τη σημασία της στήριξής της. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση αποφάσισε για δικούς της λόγους να μην κάνει δέκτες προτεινόμενες ρυθμίσεις οι οποίες αποτελούσαν για τον ΣΥΡΙΖΑ κόκκινες γραμμές.

Ο βουλευτής Ευβοίας επεσήμανε πως στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο υπάρχουν διατάξεις που αφήνουν μεγάλα ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο που η κυβέρνηση της ΝΔ αντιλαμβάνεται το ζήτημα της διαφάνειας, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον των ήδη υφιστάμενων αναπτυξιακών εταιρειών των ΟΤΑ, οι οποίες διαχειρίζονται προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν κρίσιμα για τις τοπικές κοινωνίες ζητήματα.

Χαρακτήρισε φοβική την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τη δυνατότητα διεξαγωγής τοπικών δημοψηφισμάτων και τόνισε πως η υποβάθμιση του ρόλου των δημοτικών συμβουλίων αποτελεί μια θεσμική εκτροπή που θα τη βρούμε στο μέλλον μπροστά μας.

Κλείνοντας, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης σχολίασε σχετικά με το Προσφυγικό ότι οι δηλώσεις της αρμόδιας επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν ξεκάθαρες και ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει κανένα αίτημα μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Άσκησε δριμεία κριτική για τους επικοινωνιακούς όρους με τους οποίους η κυβέρνηση της ΝΔ διαχειρίζεται ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα και υπογράμμισε τον κίνδυνο χιλιάδες άνθρωποι, που έχουν τελεσίδικα χαρακτηριστεί με βάση τις Διεθνείς Συνθήκες πρόσφυγες, να αφεθούν έρμαια, καθιστώντας την Ελλάδα αποθήκη ρημαγμένων ψυχών.

tags: Βουλή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)