to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:06 | 06.08.2019

Πολιτική

Μ. Χατζηγιαννάκης: Δεν διασφαλίζεται η ανεξαρτησία της νέας Αρχής Διαφάνειας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι θα κριθεί στο ΣτΕ η αντισυνταγματικότητα της διάταξης σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού


«Από τη στιγμή που η νέα Αρχή Διαφάνειας δεν θα ακολουθεί τη στελέχωση βάσει της διαδικασίας που ισχύσει σήμερα στις ανεξάρτητες αρχές, ποιος διασφαλίζει ότι η απόλυτη επιλογή του πρωθυπουργού, θα εγγυάται την ανεξαρτησία της Αρχής;» ανέφερε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με το ζήτημα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο βουλευτής χαρακτήρισε τη διάταξη για αναδρομική ισχύ κωλυμάτων «πρωτοφανή νομικά και πολιτικά», εκτιμώντας ότι θα κριθεί στο ΣτΕ η αντισυνταγματικότητά της. «Η κ. Θάνου ορίστηκε μετά τη λήξη της θητείας της προηγούμενης διοίκησης και μπήκε με τη διαδικασία που όριζε ο νόμος», τόνισε ο κ. Χατζηγιαννάκης.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την επιτελική δομή, ο κ. Χατζηγιαννάκης επισήμανε την υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων αλλά και τη δημιουργία μιας νέας μεγάλης γραφειοκρατίας γύρω από τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «επιτελική δομή σημαίνει αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και όχι ο κάθε υπουργός να υποβάλλει κάθε νομοσχέδιο προς έγκριση στις έξι γραμματείες του Πρωθυπουργού». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «μόνο η προεδρία θα έχει 120 μετακλητούς, ενώ στα υπουργεία από τους 4 πάμε στους 8 μετακλητούς».

Ερωτώμενος για το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «βάσει της σημερινής διάταξης,  σε κάθε τέλεση κακουργήματος, η αστυνομία παρεμβαίνει αυτοδίκαια», αναρωτώμενος: «Το 2011 ο Νόμος Διαμαντοπούλου κατήργησε στην ουσία το άσυλο. Σας ρωτώ, όποιος έχει περπατήσει από το 2011 έως το 2016 στα σημεία για τα οποία γίνεται όλη η συζήτηση, δηλαδή έξω από τη Νομική στη Μασσαλίας, στην Τοσίτσα, στο ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη και στον περιβάλλοντα χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, υπήρχε η παραβατικότητα ή όχι;»

Παράλληλα, ο κ. Χατζηγιαννάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τυχόν αυθαιρεσίες σχετικά με την καταστρατήγηση της ελευθερίας διακίνησης των ιδεών που μπορεί να προκύψουν με τη νέα διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση. «Αν ένας καθηγητής της Νομικής διδάσκοντας τους φοιτητές του, αναφέρει κάτι το οποίο εγώ θεωρώ συκοφαντικό, ποιος με σταματάει από το να καλέσω την αστυνομία και να ζητήσω στο πλαίσιο του αυτοφώρου τη σύλληψή του;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)