to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:12 | 13.07.2017

Κοινωνία

Ως μη υποβληθείσα θεωρείται η αίτηση του ΝΣΚ για την υπόθεση της Μανωλάδας

Ανακλήθηκε και τυπικά και θεωρείται πλέον ως μη υποβλειθείσα, η αίτηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για επανεξέταση της υπόθεσης της Μανωλάδας, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μ. Γιαννακάκη


Όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Δικαιοσύνης:

Η αίτηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για παραπομπή στη μείζονα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της υπόθεσης Chowdury  κ.α. εναντίον της Ελλάδας (υπόθεση Μανωλάδας), θεωρείται από το Δικαστήριο ως μη υποβληθείσα, κατόπιν της ανάκλησής της, με εντολή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με ημερομηνία 11 Ιουλίου 2017. Η απόφαση καθίσταται οριστική με ημερομηνία 30/6/2017.

Η σχετική ανάρτηση της Μ. Γιαννακάκη στο facebook:

 «Το νομικό συμβούλιο του κράτους ζήτησε οδηγίες για το χειρισμό της υπόθεσης από τα δικαστήρια και όχι από την πολιτική ηγεσία, είχε δηλώσει προχθές η Μ. Γιαννακάκη σχολιάζοντας ότι «προκάλεσε τουλάχιστον εντύπωση ο χειρισμός από τη στιγμή που ήταν εκφρασμένη η βούληση της πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με την υπόθεση της Μανωλάδας». «Έχω ζητήσει από το νομικό συμβούλιο του Κράτους όλη την αλληλογραφία για την υπόθεση αυτή για να διερευνηθούν και να διαπιστωθούν ευθύνες», σημείωνε η γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σχετική ερώτηση κατέθεσαν την Τετάρτη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους αρμόδιους υπουργούς, για την αναζήτηση και απόδοση ευθυνών όσον αφορά το υποβληθέν αίτημα επανεξέτασης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σχετικά με τους μετανάστες της Νέας Μανωλάδας.

«Η απόφαση αυτή του ΕΔΑΔ, για την οποία έχει εκφραστεί θετικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης καθώς και πολλά άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί δικαίωση όχι μόνο των εργατών γης που είχαν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αλλά και όλων όσων τους συμπαραστάθηκαν, καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονταν πολλοί ξένοι εργάτες, την εποχή εκείνη, όχι μόνο στην Ηλεία αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Να σημειωθεί ότι για το θέμα είχε προηγηθεί αθώωση των κατηγορουμένων από τα ελληνικά δικαστήρια, γεγονός που, τελικά, οδήγησε στη διεθνή καταδίκη της χώρας. Την ίδια στιγμή βαρύτατες ήταν και οι ευθύνες των τότε κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι οποίες είχαν δείξει εξαιρετική αδιαφορία και εφησυχασμό για τις κατάφορες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας» αναφέρεται στην ερώτηση.

Τονίζεται επίσης το γεγονός ότι «πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσαν ότι η κατάθεση του αιτήματος επανεξέτασης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΑΔ) σχετικά με τους μετανάστες της Νέας Μανωλάδας έγινε εν αγνοία τους».

 
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)