to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 27.09.2017

πηγή: stokokkino.gr

Κοινωνία

Μ. Γιαννακάκη: Να καταλάβει η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ποιος τη στηρίζει και ποιος απλώς φωτογραφίζεται μαζί της

Χτες έπεσαν οι μάσκες, τόσο στη ΝΔ όσο και στη ΔΗΣΥ, στη συζήτηση για την Ταυτότητα Φύλου, είπε η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη μιλώντας Στο Κόκκινο και το Γιώργο Τραπεζιώτη. Ενώ αυτοί βγάζουν φωτογραφίες, ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε Σύμφωνο Συμβίωσης το 2015, Ίση Μεταχείριση το 2016, Ταυτότητα Φύλου το 2017 και άνοιξε τη συζήτηση για πολιτικό γάμο ομοφύλων και τεκνοθεσία, όπως τόνισε


«Χτες έπεσαν οι μάσκες, αποκαλύφθηκαν πάρα πολλά», είπε η κ. Γιαννακάκη. «Δυστυχώς, ακούστηκε κακοποιητικός λόγος ... αν ήχησε έτσι μία φορά στα δικά μου αυτιά, αναρωτιέμαι ποια είναι τα συναισθήματα των ανθρώπων που αφορά το σκληρό πυρήνα της αξιοπρέπειάς τους».

«Μπαίνουν σε ζυγαριά τα ανθρώπινα δικαιώματα; Είναι το μόνο κομμάτι ακόμη και του Διεθνούς Δικαίου, που δεν χωρά αμοιβαιότητα. Σέβεσαι τα ανθρώπινα δικαιώματα ή δεν τα σέβεσαι, τελεία ... κάποιοι προσπαθούν να ξεφύγουν κλείνοντας το ματάκι σε συντηρητικά ακροατήρια, την Εκκλησία, κτλ», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να καταλάβει η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ποιοι πραγματικά στηρίζουν τα δικαιώματά τους και ποιοι απλά τους έχουν μόνο για να φωτογραφίζονται μαζί», υπογράμμισε, θυμίζοντας ότι πρόσφατα είχε γίνει συνάντηση του προέδρου της ΝΔ κ. Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους τους ... «οι φωτογραφίες και τα χαμόγελα δεν συνάδουν με στάση του κόμματός του χτες. Ακούσαμε βουλευτή της ΝΔ να ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο».

Σύμφωνο Συμβίωσης το 2015, Ίση Μεταχείριση το 2016, Ταυτότητα Φύλου το 2017 και έρχεται ο πολιτικός γάμος ομοφύλων και η τεκνοθεσία

Όπως ανέφερε, «σήμερα, συνεχίζουμε για το ίδιο νομοσχέδιο με την ακρόαση των φορέων και προϊόντος του χρόνου θα πέφτουν ακόμη περισσότερο οι μάσκες ... όχι τόσο για τη ΝΔ, αλλά και για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπου ο κ. Παπαθεοδώρου έκανε μία εισαγωγή κακοποιητική για αυτούς τους ανθρώπους».

Θύμισε επίσης ότι «πριν δύο χρόνια, την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης και την επέκτασή του στα ομόφυλα ζευγάρια, αυτές οι συζητήσεις που κάνουμε σήμερα ήταν θέματα απαγορευμένα, ταμπού. Όσους τις ανοίγαμε, μας κοιτούσαν σαν να ήμασταν από τον Άρη».

Ωστόσο, «η επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης το Δεκέμβριο του 2015, ο νόμος της Ίσης Μεταχείρισης το Δεκέμβριο του 2016 και το σημερινό νομοσχέδιο, αποτελούν τομές στην ελληνική κοινωνία ... τίποτε δεν είναι το ίδιο. Θέματα που ήταν ταμπού σήμερα συζητώνται σε κάθε ελληνικό σπίτι».

Η κ. Γιαννακάκη τόνισε ότι «κάθε νομοσχέδιο είναι η αρχή για νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, που στόχο θα έχουν την τελική χειραφέτηση της κοινωνίας ... ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ήδη το Καλοκαίρι ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να εξετάζουμε και το θέμα του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και την τεκνοθεσία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)