to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:51 | 22.10.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Μ. Αναγνώστου (ΒΙΟΜΕ): Πάμε καλά κι αυτό δεν αρέσει σε ορισμένους…

Για την πορεία της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ μίλησε στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο ο Μάκης Αναγνώστου, ένας εκ των εργαζομένων που πρωτοστατούν στο εγχείρημα. ΄


Αφορμή για συζήτηση ήταν εκδήλωση της ΒΙΟΜΕ (22/10) με θέμα την ενημέρωση για τη συνάντηση ανακτημένων επιχειρήσεων, η οποία διοργανώθηκε στο Μπουένος Άιρες, στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού.  

«Απ’ ό,τι φαίνεται πάμε καλά, αν σταθούμε και στη λεγόμενη εμπορική πλευρά του πράγματος» είπε ο Μ. Αναγνώστου απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Και εξήγησε:

«Είναι έντονο το ενδιαφέρον του κόσμου και για τα νέα, οικολογικά προϊόντα που παράγουμε, εκτός από τα άλλα. Δώσαμε σημασία, επίσης, στη λεγόμενη παλιά παραγωγή. Κι αυτής τα προϊόντα τα περιέβαλλε με ενδιαφέρον ο κόσμος, καθώς μάλιστα τα ήξερε, από την παλιά εταιρεία. Το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα τα προϊόντα της ΒΙΟΜΕ ζητούνται. Δεν χρειάζεται δηλαδή, να γνωστοποιούνται μέσω παζαριών και δραστηριοτήτων κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως γινόταν παλιότερα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις δυσκολίες που συναντά το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ, ο Μάκης Αναγνώστου είπε:

«Κοιτάξτε, κάποιοι θα ήθελαν να μας ‘πετάξουν έξω’, διότι είμαστε το αγκάθι που εμποδίζει τους πρώην ιδιοκτήτες να πάρουν πάλι την εταιρεία, την οποία οδήγησαν σε πτώχευση. Και μάλιστα να την πάρουν σε πολύ φθηνή τιμή (…). Βλέπετε, μιλάμε για πρώην ιδιοκτήτες, αλλά φαίνεται πως δεν είναι ακριβώς ‘πρώην’ (…). Σε κάθε περίπτωση, ξέρουμε, νιώθουμε ότι μας συμπαρίσταται πολύς κόσμος. Διότι αποδείξαμε ότι αυτό που κάποιοι θεωρούσαν ανέφικτο, ή τουλάχιστον αυτό ήθελαν να πιστέψει η κοινωνία, είναι απολύτως ρεαλιστικό».

Τέλος, ο Μ. Αναγνώστου μίλησε για την παρουσία αντιπροσωπείας της ΒΙΟΜΕ, του εργατικού ιατρείου και της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στην έκτη διεθνή συνάντηση ανακτημένων επιχειρήσεων, στο Μπουένος Άιρες. 
 

 

Ακούστε στο Κόκκινο

tags: ΒΙΟΜΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)