to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:14 | 11.01.2018

Κοινωνία

Αίσιο τέλος και σήμερα για τη ΒΙΟΜΕ, νέα συγκέντρωση την Πέμπτη 18/1

Αποφασισμένοι να αποτρέψουν την πραγματοποίηση του πλειστηριασμού των 14 οικοπέδων της πτωχευμένης εταιρείας Philkeram Johnson είναι οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι/ ες της ΒΙΟΜΕ, καθώς σε έξι από αυτά στεγάζονται οι εγκαταστάσεις της αυτοοργανωμένης και συνεταιριστικής ΒΙΟΜΕ


(φωτογραφίες: @chris_avramidis)

Η τελευταία ενημέρωση από τον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη (ώρα 13:03):

Αυτό σημαίνει ότι δεν κατατέθηκε καμία πρόταση κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού ενώ το επόμενο ραντεβού αλληλεγγύης είναι την επόμενη Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου (αλλά και στις 25/1), στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης όπου και σήμεα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για την ακύρωση της διαδικασίας εκποίησης μέσω πλειστηριασμών  του οικοπέδου πάνω στο οποίο βρίσκεται το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.

Στη συγκέντρωση είχαν καλέσει η Ανοιχτή Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής.

Συγκέντρωση και στο υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν εργαζόμενοι στη Βιομηχανική Ματαλλευτική (ΒΙΟΜΕ), με στόχο το «μπλοκάρισμα» των πλειστηριασμών των οικοπέδων όπου βρίσκεται η ΒΙΟΜΕ.

Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ δηλώνουν ότι η Βιομηχανική Μεταλλευτική δεν πωλείται υποστηρίζοντας ότι εδώ και έξι χρόνια αγωνίζονται για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο που η ιδιοκτησία «παράτησε στη μοίρα του».

Επίσης, αναφέρουν ότι έχουν καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση, σε συνεργασία με δικηγόρους και καθηγητές της Νομικής, στην οποία υποστηρίζουν τον αγώνα τους για τη λειτουργία του εργοστασίου με νόμιμο και αποτελεσματικό τρόπο.

Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι «απαιτούν» να δημευθεί η ακίνητη και κινητή περιουσία των ιδιοκτητών, να παραχωρηθούν ή να ενοικιαστούν τα ακίνητα στη συνεργατική των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ και το ακίνητο που έχει ήδη δεσμευθεί να δημευθεί άμεσα, για να παραχωρηθεί στη συνεργατική και να περάσει η εταιρεία σε κανονική λειτουργία.

Τέλος, οι εργαζόμενοι καλούν την κυβέρνηση να παρέμβει για τα δίκαια αιτήματά τους.

(φωτογραφίες του Μάριου Λώλου έξω από το υπ. Εργασίας)

Μ. Αναγνώστου: Από την ΒΙΟΜΕ θα φύγουμε μόνο σιδηροδέσμιοι

Μιλώντας την Τετάρτη «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4», την εκπομπή «Ορθά Κοφτά» και τους Απόστολο Λυκεσά και Ευγενία Χατζηγεωργίου το μέλος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στη Βιομηχανική Μεταλλευτική, Μάκης Αναγνώστου, τόνισε ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, «αν και οι υποσχέσεις από το 2011 ήταν ότι θα λυθεί αν δεν μπορούσε η τότε κυβέρνηση θα το έλυνε η επόμενη κυβέρνηση που θα ερχόταν, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα, και μάλλον δεν έχουν διάθεση για να κάνουν κάτι προς αυτή την κατεύθυνση».

«Αυτό είναι το μόνιμο παράπονο, πολλοί αλληλέγγυοι ακόμα και από την Κολονία, μέλη του DIE LJNKE ζητούν από τους συντρόφους τους της ελληνικής αριστεράς να λύσουν το θέμα. Σε αυτό θέλουμε μια απάντηση, για το αν έχουν σκοπό να το λύσουν, και εάν όχι εμείς δεν έχουμε σκοπό να το εγκαταλείψουμε και να φύγουμε» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αναγνώστου.


«Εμείς αντίθετα είμαστε καταξιωμένοι στην κοινωνία, και έχουμε πάρει απόφασή ότι από εδώ θα φύγουμε μόνο σιδηροδέσμιοι, και αυτό να το ξέρει  και ο επίμαχος αγοραστής του οικοπέδου, ότι σε αυτά τα οικόπεδα που «πατάει» πάνω η ΒΙΟΜΕ εμείς δεν έχουμε σκοπό να τα εγκαταλείψουμε, αντίθετα θα παλέψουμε όσο μπορούμε για να κρατήσουμε σε λειτουργία αυτό το χώρο, γιατί με αυτό το εργοστάσιο τρέφουμε τις οικογένειες μας , και το κάνουμε με αξιοπρέπεια πλέον, και όχι υποτιμώντας την εργασία μας ή την αξιοπρέπεια μας» τόνισε.

Σε σχέση με την υπόθεση του πλειστηριασμού της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου για τα 14 οικόπεδα, ο κ. Αναγνώστου σημείωσε ότι «τα έχουν γραμμένα στην μητρική εταιρεία, την Philkeram Johnson, γι’ αυτό και την πτώχευσαν πρώτη. Το έκαναν για να τα αγοράσουν κάποτε οι ίδιοι ιδιοκτήτες που τα είχαν, χωρίς κανένα βάρος εργαζομένων».  Αυτά τα 14 οικόπεδα βγαίνουν στον πλειστηριασμό, πλην ενός που το δέσμευσε η προηγούμενη κυβέρνηση λόγω χρεών προς το ΦΠΑ. Σε αυτά υπάρχουν και τα οικόπεδα που λειτουργεί το εργοστάσιο της Σ.Ε ΒΙΟΜΕ.

«Εμείς ζητάμε να εξαιρεθούν τα έξι από αυτά για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Η πρόταση μας προς την κυβέρνηση είναι να εξαιρεθούν τα οικόπεδα στα οποία πατάει η ΒΙΟΜΕ, και τα υπόλοιπα να πλειστηριαστούν, αφού έτσι επέλεξαν οι εργαζόμενοι της Philkeram Johnson, και να πάρουν τα χρήματα τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνώστου.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει σαφής και ουσιαστική πρότασης προς τους εργαζομένους της ΒΙΟΜΕ από την κυβέρνηση. «Αν λένε οι κυβερνώντες ότι έχουν κάνει πρόταση στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ να την βγάλουν δημόσια, δεν έχουν κάνει κάποια πρόταση» σχολίασε.

Τέλος, σε σχέση με τη λειτουργία της ΒΙΟΜΕ σήμερα ο Μ. Αναγνώστου σημείωσε ότι «σήμερα 24 εργαζόμενοι. Προσλάβαμε με άλλες συνθήκες εργασίας και συμμετοχής. Δεν είναι εργάτες αλλά δημιουργοί. Ο κύκλος εργασιών κάθε χρόνο είναι κάποιο ποσοστό προς τα πάνω. Πέρυσι είχαμε 25% αύξηση. Βγαίνουν νέα προϊόντα, τα οποία θέλουν καινούργιες πρώτες ύλες αλλά και διαφήμιση του νέου προϊόντος».

Ακούστε το ηχητικό

Η ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΕΒΙΟΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ
Η ΒΙΟΜΕ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ & EΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

Εμείς οι εργαζόμενοι στη συνεργατική ΒΙΟ.ΜΕ. αγωνιζόμαστε 6 χρόνια τώρα για να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο που η ιδιοκτησία παράτησε στη μοίρα του. Η οικογένεια Φιλίππου και οι μέτοχοι του ομίλου εγκατέλειψαν μέσα παραγωγής και εργαζόμενους απλήρωτους, μη δείχνοντας το παραμικρό ενδιαφέρον για τίποτα από τα παραπάνω.
Έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση σε συνεργασία με δικηγόρους και καθηγητές της νομικής που υποστηρίζουν τον αγώνα μας, για τη λειτουργία του εργοστασίου με νόμιμο και αποτελεσματικό τρόπο, τόσο οικονομικά και παραγωγικά, όσο και για την διακίνηση των προϊόντων.
Απαιτούμε:
Ενάντια στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος (φόρων και ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων) και για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος έναντι των τεράστιων ποσών που χρωστούν οι επιχειρήσεις Φίλκεραμ ΑΕ και ΒΙΟΜΕ ΑΕ, να δημευτεί ακίνητη και κινητή περιουσία των ιδιοκτητών. Υπάρχουν αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις κατά της εργοδοσίας. Κρατικές υπηρεσίες και δημόσιοι οργανισμοί θα έπρεπε να έχουν ήδη παρέμβει. Στη συνέχεια να παραχωρηθούν ή να νοικιαστούν τα ακίνητα στην συνεργατική των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ
ώστε να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας (αποδεδειγμένα ,άλλωστε, η συνεργατική δείχνει αυξητικές τάσεις απασχόλησης).
Επίσης, άμεσα το ακίνητο που έχει ήδη δεσμευτεί (και εξαιρεθεί από τον πλειστηριασμό) από προηγούμενη κυβέρνηση, το 2012, να δημευτεί και να παραχωρηθεί στη συνεργατική για να περάσουμε άμεσα σε κανονική λειτουργία με όσα απαιτούνται για την πλήρη νομιμοποίηση.
Και μάλιστα σε ένα πολύ διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον από αυτά που ισχύουν τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας:
•Με συμμετοχή τόσο των εργαζομένων όσο και της κοινωνίας στον έλεγχο της παραγωγής και της διανομής.
•Με έλεγχο μέσα από συνελεύσεις όλης της οικονομικής λειτουργίας.
•Με απόλυτη ισότητα στις αποφάσεις αφού έχουμε όλοι μια ψήφο.
•Με ίσο μεροκάματο για ίσο χρόνο εργασίας.
•Με προσανατολισμό της παραγωγής στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες και όχι στη συσσώρευση κέρδους.
Αυτά παλεύουμε τόσα χρόνια τώρα. Οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν κάνει αυτά που έχουν υποσχεθεί. Δεν έχουν καταθέσει και καμία πρόταση που να στοιχειοθετείται νομικά, άσχετα με ισχυρισμούς μελών πολιτικών παρατάξεων που τους στηρίζουν. Όσα ισχυρίζονται είναι απλά αποπροσανατολισμός και πολιτική παραφιλολογία που απλά δεν ισχύουν.
Εμείς ζητάμε τη στήριξη της κοινωνίας σε αυτόν τον αγώνα, γιατί αφορά τη δυνατότητα όλων των εργαζομένων να πάρουν την οικονομία και ολόκληρη τη ζωή στα χέρια τους. Απαντάμε: «Αφού δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς». Με την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης και της κοινωνίας για να επιβάλουμε τα δικά μας θέλω ακόμη και με το δικό τους αστικό δίκαιο!

Αγωνιστικά, αλληλέγγυα οι εργαζόμενοι στην Συνεργατική Εργαζομένων ΒΙΟ.ΜΕ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΕ
Το εργοστάσιο παραγωγής αξιοπρέπειας.
Λίγη προϊστορία...

Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, στη Θεσσαλονίκη, ήταν ένα εργοστάσιο όπως πολλά άλλα: εγκαταλελειμμένο από τα αφεντικά, αφού πιστώθηκε με δάνεια και επιδοτήσεις και φυσικά με χρέη προς τους εργαζόμενους. Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, όμως, δεν είναι πια σαν όλα τα άλλα. Κι αυτό γιατί οι εργαζόμενοί του δεν επέλεξαν την απλή, έστω δυναμική, διαμαρτυρία, αλλά έβαλαν στον τραπέζι μία νέα πρόταση. Μπορούμε χωρίς αφεντικά, είπαν. Είπαν, ακόμα, ότι δεν αναγνωρίζουν την ιδιοκτησία τους. Και, τέλος, έκαναν πράξη αυτή τους την στάση καταλαμβάνοντας το εργοστάσιο και διεκδικώντας να πάρουν στα δικά τους χέρια την παραγωγική μονάδα και να συνδέσουν την παραγωγή της με την κοινωνία.

Οργανωμένοι στο σωματείο τους, με αφετηρία την αγωνία της επιβίωσης, αποφάσισαν συλλογικά μέσα από τη γενική τους συνέλευση την πορεία του αγώνα τους. Επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα κεκτημένο που θα απευθύνεται σε όλον τον κόσμο της εργασίας. Μπροστά στην ομολογία ενοχής του συστήματος για την αδυναμία και την απροθυμία να εγγυηθεί έστω τα ελάχιστα, κάποιοι οπισθοχωρούν στην αναξιοπρέπεια της δουλοπρέπειας και στην κατάθλιψη και κάποιοι λένε: Αν δεν μπορείτε εσείς, τόσο το καλύτερο, μπορούμε εμείς.

Και τα καταφέρνουν...

Σήμερα στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ παράγεται μια ολόκληρη σειρά καθαριστικών προϊόντων που διανέμεται σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Και μάλιστα, μια σειρά προϊόντων που βελτιώνονται διαρκώς χάρη και στην είσοδο στο εγχείρημα νέων χημικών και χημικών μηχανικών που βοήθησαν να συμβεί αυτή η βελτίωση. Σήμερα στη ΒΙΟ.ΜΕ. εκτός από την σειρά των καθαριστικών ξεκίνησε ξανά και η παλιά παραγωγή κόλλας πλακιδίων, δίνοντας νέα προοπτική στο σύνολο του εγχειρήματος. Σήμερα η ΒΙΟ.ΜΕ. διατηρεί πρατήριο διάθεσης των προϊόντων της στην Αθήνα με 3 συναδέλφους εργαζόμενους εκεί. Κι όλα αυτά με την παραγωγή να βρίσκεται, ισότιμα, στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων.

Και βοηθούν και παραπέρα...

Όμως το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. δεν είναι μόνο η παραγωγή και η διάθεση προϊόντων. Είναι ένα μοναδικό παράδειγμα κοινωνικής παρέμβασης. Στο εργοστάσιο, σήμερα, λειτουργεί εδώ κι ενάμιση χρόνο Εργατικό Ιατρείο που εξετάζει και περιθάλπει -εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. αλλά και προερχόμενους εκτός ΒΙΟ.ΜΕ.- δεκάδες ανθρώπους κάθε μήνα, δωρεάν. Το Εργατικό Ιατρείο στη ΒΙΟ.ΜΕ. με τον ολιστικό τρόπο σκέψης του και τον τρόπο λειτουργίας του αποτελεί πρότυπο αντιμετώπισης της υγείας εντός των εργασιακών χώρων που τόσο λείπει απ' όλη την υπόλοιπη εργατική τάξη σήμερα. Στη ΒΙΟ.ΜΕ, επίσης, λειτουργεί εδώ και χρόνια, σταθμός αποθήκευσης και μεταβίβασης αγαθών προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, από δομές του κοινωνικού κινήματος. Στη ΒΙΟ.ΜΕ., ακόμη, χτυπάει πάντα ένα νεύρο αγώνα όταν άλλοι άνθρωποι σηκώνουν κεφάλι απέναντι στο απάνθρωπο καθεστώς που ζούμε. Έτσι εργαζόμενοι/ες και αλληλέγγυοι/ες της ΒΙΟ.ΜΕ βρεθήκαμε χέρι χέρι δίπλα σε κάθε κοινωνικό αγώνα που ξέσπασε στην περιοχή μας αλλά και αλλού.

Παράδειγμα προς μίμηση...

Το παράδειγμα της ΒΙΟ.ΜΕ. δεν είναι όμως απλά ένα λουλούδι που ανθίζει στην καμένη γη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Είναι η απόδειξη ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αφεντικά, σήμερα. Πως ο αγώνας με τους συναδέλφους μας σε κάθε χώρο εργασίας μπορεί να μετατραπεί από αγώνα αντίστασης σε αγώνα δημιουργίας. Πως κάθε επιχείρηση που κλείνει, κάθε χώρος απ' τον οποίο απολύονται μαζικά εργαζόμενοι θα πρέπει να γίνει χώρος αντιπαράθεσης και κατάληψης και τελικά, όπως στη ΒΙΟ.ΜΕ., χώρος αυτοδιαχείρισης και αυτοδιάθεσης των ίδιων των εργαζομένων αλλά και της μαχόμενης κοινωνίας. Γιατί εμείς, η κοινωνική πλειοψηφία, είμαστε αυτοί που παράγουμε τον πλούτο και είναι αυτοί, αφεντικά και κράτος, που μας έχουν ανάγκη, όχι το ανάποδο.

Παράδειγμα προς αποφυγήν... για τ' αφεντικά.

Όμως όπως η ΒΙΟ.ΜΕ. φέρνει μήνυμα αγώνας και νίκης στους μελλοντικούς κοινωνικούς σεισμούς, έτσι φέρνει και φόβο σ' όσους επιβουλεύονται τη ζωή και τον ιδρώτα μας. Φοβούνται τη δυναμική ενός μαζικού κινήματος καταλήψεων και αυτοδιαχείρισης από τα εκατομμύρια των ανέργων και των φτωχών που πλημμυρίζουν την χώρα. Τρέμουν τη συνάντηση αυτών των αγώνων με τις ανάγκες των περιθωριοποιημένων σήμερα νέων, γυναικών, προσφύγων και μεταναστών. Γι' αυτό πολεμούν το παράδειγμα της ΒΙΟ.ΜΕ. Δικαστική και πολιτική εξουσία με προφάσεις επί προφάσεων και δικαιολογίες που δεν στέκουν ούτε λεπτό στη λογική, έχουν οδηγήσει την κατάσταση σ' έναν ακόμη γύρο πλειστηριασμών με σκοπό να πωληθεί το οικόπεδο πάνω στο οποίο βρίσκεται το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.

Δεν πωλείται...

Κι αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα είναι τόσο σημαντικά όσο και καθοριστικά για το μέλλον του αγώνα. Στις 11 του Γενάρη ξεκινάει, ξανά, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η διαδικασία εκποίησης του οικοπέδου μέσω πλειστηριασμού. Η προοπτική αυτή θα ήταν καταστροφική για την πορεία του αγώνα, διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το χώρου του εργοστασίου, τόσο ζωτικά για τη συνέχιση της παραγωγής, όσο και ιδεολογικά, γιατί ένα από τα βασικά προτάγματα της ΒΙΟ.ΜΕ. είναι:

  • Δεν φεύγουμε από όσα μας ανήκουν.
  • Τα εργοστάσια στα χέρια των εργατών,
  • η παραγωγή στα χέρια της κοινωνίας.

Απέναντι από τη ΒΙΟ.ΜΕ. βρίσκονται κράτος και κεφάλαιο που τα τελευταία χρόνια οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπων της χώρας στη φτώχεια και την εξαθλίωση, χιλιάδες στην αυτοκτονία, που χτίζουν φράχτες στον Έβρο, που χτυπούν τους αγωνιστές της Χαλκιδικής, που ανέχονται ή καλύτερα καθοδηγούν και επιτρέπουν στο φασιστικό παρακράτος να δολοφονεί αντιφασίστες και μετανάστες και να επιτίθεται σε οποιονδήποτε είναι έξω από τα μέτρα τους. Το πιο λυπηρό γεγονός, όμως, είναι η στάση των εργαζομένων της Φίλκεραμ, που σαν άλλοι μεταλλωρύχοι, παραιτούμενοι των ταξικών τους συμφερόντων, προασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου και βάζουν πλάτες στην εργοδοσία που τους πέταξε στο δρόμο υιοθετώντας την ηττοπάθεια και την υποταγή.

Έχει φτάσει η ώρα που ο αγώνας της ΒΙΟ.ΜΕ. πρέπει να γίνει αιτία και αφορμή, για την αναμέτρηση της εργατικής τάξης στο σύνολό της με αυτούς που βρίσκονται απέναντι της. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για δεύτερες σκέψεις και συζητήσεις. Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να δηλώσουμε ξεκάθαρα και χωρίς αυταπάτες πως ή ΕΜΕΙΣ για μια άλλη κοινωνία ή ΑΥΤΟΙ στο πνεύμα της υποταγής. Καλούμε όλους τους αλληλέγγυους, όλη την εργατική τάξη, καθεμιά και καθέναν που αντιλαμβάνεται τη ΒΙΟΜΕ ως τον δικό του αγώνα να σταθεί στο πλάι της. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πάρει το εργοστάσιο από τους εργάτες και την κοινωνία, γιατί σε αυτούς ανήκει. Θα μας βρουν απέναντι τους σε έναν αγώνα μέχρι τέλους. Θα τους νικήσουμε, γιατί έχουμε όλα τα δίκια του κόσμου!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ.

Συμμετέχουμε στις δράσεις αλληλεγγύης που ξεκινούν από τις 10/12

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ
ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ

11/1/18 από τις 9 το πρωί
στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

tags: ΒΙΟΜΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)