to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Λυσσάξατε...

Η παραπληροφόρηση οργιάζει.


Η νομιμότητα ενοχλεί. H βεβαιότητα αυτή ενισχύεται από τις κραυγές των δήθεν αντικειμενικών δημοσιογράφων οι οποίοι καθημερινά λυσσάνε εναντίον της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που, αν μη τι άλλο, πρέπει να της αναγνωριστεί ότι κάνει μια σοβαρή προσπάθεια. Η μανία τους αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει κάτι καλά. Και δεν μιλώ μόνο για το κομμάτι των τηλεοπτικών αδειών.

Στον τομέα της Παιδείας, η κυβέρνηση έδειξε πως έχει σχέδιο και όραμα για την αναβάθμιση του σχολείου. Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο και οι διαφαινόμενες μεταρρυθμίσεις στο Λύκειο ανοίγουν τον δρόμο για τη δημιουργία ενός νέου, ισχυρού σχολείου. Απέναντι στον ελιτισμό των Γαλάζιων, η κυβέρνηση υπερασπίζεται τη δημόσια εκπαίδευση καταβάλλοντας προσπάθειες για την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου. Αντιθέτως, το χθες θέλει ποιοτική εκπαίδευση για τους λίγους και πετά στα σκουπίδια τους πολλούς.

Η στάση μερικών είναι προκλητική. Και δεν μιλώ τόσο για ορισμένους της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίοι, μέσα στην απόγνωσή τους και βουτηγμένοι στην πλάνη ότι ο λαός ξέχασε τις -όχι και τόσο- παλιές αμαρτίες τους, επιδίδονται σε μια ύστατη προσπάθεια να αναρριχηθούν και πάλι στην εξουσία. Πολύ περισσότερο, μιλώ για εκείνους τους προκλητικούς δημοσιογράφους που, βλέποντας ότι η κυβέρνηση τα πάει καλά σε κάποιους τομείς και κερδίζει έδαφος, προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν τον κόσμο ότι ο Τσίπρας και η «συμμορία» του είναι οι κακοί, ενώ ο Μητσοτάκης και τα γραφικά στοιχεία που τον περιστοιχίζουν είναι η σωτηρία του τόπου. Η παραπληροφόρηση οργιάζει.

Σήμερα ο Φίλης καταργεί την προσευχή, αύριο θα καταργήσει τον αγιασμό, μεθαύριο θα κατεβάσει τις εικόνες από τις τάξεις και αντιμεθαύριο θα χτίσει τζαμί σε κάθε σχολείο και θα μοιράζει το κοράνι σε όλους τους μαθητές! Αντί να σοβαρευτούν και να λειτουργήσουν ως πραγματικοί δημοσιογράφοι που θα κρίνουν δίκαια και θα αξιολογούν αμερόληπτα την κυβερνητική πολιτική, τα τσιράκια τού χθες δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα πετώντας μανιασμένα λάσπη. Ειρωνεία! Μιλούν για κίνδυνο κατάλυσης της πολυφωνίας στην ενημέρωση, τη στιγμή που βάλλουν συνεχώς -και στις πλείστες των περιπτώσεων δίχως επιχειρηματολογία- απέναντι στην κυβέρνηση. Ξεχνούν τη στάση τους στο δημοψήφισμα και στις εκλογές (Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015). Ξεχνούν την απαξίωση που εισέπραξαν από τον ελληνικό λαό.

Η κινδυνολογία τους -που τείνει να ξεπεράσει αυτήν του Αντώνη Σαμαρά στην προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου του 2015- αηδιάζει κάθε υγιή δημοκρατικό πολίτη που βλέπει ότι η πολιτική που ασκεί η παρούσα κυβέρνηση είναι τουλάχιστον περισσότερο φιλολαϊκή από αυτήν που ασκούσαν οι προηγούμενοι (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ). Η κριτική είναι θεμιτή, επειδή -μεταξύ άλλων βοηθά την εκάστοτε κυβέρνηση να εντοπίσει τα λάθη της και να τα διορθώσει. Όταν, όμως, η γόνιμη κριτική γίνεται στείρα αντιπολίτευση και άκριτος αρνητισμός, τότε είναι λογικό να προκαλεί την απέχθεια του οποιουδήποτε πολίτη.

 
tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)