to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Λύση στον ορίζοντα για τους 103 εργαζόμενους του «Κελαϊδίτη»

Δρομολογείται η ένταξη της επιχείρησης στον εξωδικαστικό μηχανισμό, ενώ η εργοδοσία δεσμεύτηκε ενώπιον του Ανδ. Νεφελούδη για τη διατήρηση όλων των υπαρχουσών θέσεων εργασίας


Με συγκρατημένη αισιοδοξία επέστρεψαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Εύβοια οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της “ναυαρχίδας του χοιρινού κρέατος στην Ελλάδα”, όπως τη χαρακτήρισε ένας εξ’ αυτών μιλώντας στο Left.gr.

Σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, η εργοδοσία της Κελαϊδίτης & ΣΙΑ ΑΕ συμφώνησε να ακολουθήσει τον “οδικό χάρτη” που επέδειξε ο Ανδ. Νεφελούδης, κατόπιν αιτήματος του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων, προκειμένου να ρυθμίσει τα χρέη της, χρέη που μαζί με τις προσαυξήσεις ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ (αρκετά εκ των οποίων στον ΕΦΚΑ).

Πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή θα αποτελέσει η άμεση “επίσκεψη” στην ειδική γραμματεία ρύθμισης ιδιωτικού χρέους ώστε να εκπονηθεί συγκεκριμένο πλάνο για την εξόφληση του χρέους της εν λόγω εταιρείας.

Με "οδηγό" το Νεώριο

“Μπούσουλα” για την εξυγίανση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αποτελέσει η ρύθμιση που έγινε για τα ναυπηγεία στο Νεώριο της Σύρου, χάρη στην οποία αποφεύχθηκε το λουκέτο και οι 300 εργαζόμενοι επέστρεψαν στις δουλειές τους.

Ο κίνδυνος του λουκέτου επικρεμόταν ως σενάριο και για τους 103 εργαζόμενους του “Κελαϊδίτη”, μίας σημαντικής για τον πρωτογενή τομέα της Εύβοιας, καθετοποιημένης μονάδας, η οποία ταλανίζεται, όπως λένε οι εργαζόμενοι, από τα “πανωτόκια” της Αγροτικής Τράπεζας.

Οι ίδιοι, είδαν με ανακούφιση την έγγραφη δέσμευση της εργοδοσίας, ενώπιον του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, ότι δεν πρόκειται να χαθεί καμία από τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας. Ξέρουν, ωστόσο, ότι ο αγώνας τώρα ξεκίνησε και παραμένουν σε εγρήγορση αναμένοντας την οριστικοποίηση της “επιβίωσης” της εταιρείας, απορρίπτοντας κάθε (υπαρκτή ή μη) σκέψη για πτώχευση.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση ολοκλήρωσε πρόσφατα τη διαδικασία της εκκαθάρισης εν λειτουργία και οι 3 διαγωνισμοί που διεξήχθησαν κηρύχθηκαν άγονοι. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)