to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Λύση στο πρόβλημα της δυσοσμίας στο Κερατσίνι απαιτούν κάτοικοι και Δήμος (βίντεο)

"Υπάρχει ένα έντονο πρόβλημα δυσοσμίας που προκαλεί σίγουρα προβλήματα στην υγεία των κατοίκων", δήλωσε ο δήμαρχος Δραπετσώνας – Κερατσινίου", Χρήστος Βρεττάκος μιλώντας στην ΕΡΤ.


«Ή η πόλη έχει μαζικά παραισθήσεις ή πρέπει να σοβαρευτούμε», είπε. «Δεν έχουν ταυτοποιήσει την πηγή λένε όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί όταν τους καλούμε», ανέφερε επίσης, καθώς ενώ υπάρχει πρόβλημα όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι οι πηγές αυτές που ερευνούνται από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου ότι δεν το δημιουργούν.

Όπως εξήγησε ο κ. Βρεττάκος, «το πρόβλημα εμφανίστηκε έντονα πριν δύο χρόνια και άρχισε να δημιουργείται έντονα όταν εμφανίστηκε μέσα στον οικιστικό ιστό μια νέα βιομηχανία στην πόλη που επεξεργάζεται λύματα πλοίων που προσεγγίζουν το λιμάνι του Πειραιά. Αυτό πιστεύουν οι κάτοικοι της πόλης».

«Σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γαβρίλη που προσπαθούμε να δώσουμε λύση»,υπογράμμισε ο κ. Βρεττάκος, «ζητούμε να ανασταλούν οι βιομηχανικές δραστηριότητες στην περιοχή, αν δυσκολεύονται να βρουν την πηγή των ρύπων». «Αν δεν έχουν την τεχνογνωσία να απευθυνθούν στο Αστεροσκοπείο, ή το Πολυτεχνείο» πρόσθεσε.

Ο Δήμαρχος δήλωσε επίσης ότι θα εγκαταστήσει μηχανήματα μέτρησης στις περιοχές που εντοπίζεται το πρόβλημα. «Υπάρχουν και άλλοι ένοχοι, η Ψυτάλλεια για παράδειγμα. Επίσης έχουμε αποχετευτικό δίκτυο από την ΕΥΔΑΠ που δέχεται και βιομηχανικά λύματα. Μπορεί οι αιτίες να είναι πολλές» ενώ η ΕΥΔΑΠ έβγαλε σχετική ανακοίνωση ότι δεν φταίνε οι αγωγοί της.

Κατ. Μπρέγιαννη

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)