to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:25 | 09.11.2018

Κοινωνία

«Λύση εδώ και τώρα», ζητούν οι εργαζόμενοι του «Ντυνάν»

Σε κοινή σύσκεψη του Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων, με την Διοίκηση της ΟΣΝΙΕ, επαναλήφθηκε η θέση των εργαζομένων για «θωράκιση» του «Ερρίκος Ντυνάν» (έξω από το οποίο έλαβε χώρα παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής) ώστε «να συνεχίσει να προσφέρει αναπόσπαστο τις υψηλές υπηρεσίες Υγείας, σε όλη την ελληνική κοινωνία, υπηρεσίες που συνάδουν με το σκοπό ίδρυσης του»


(φωτογραφία από την κινητοποίηση της Παρασκευής 9/11)

Σε στάση εργασίας σήμερα, Παρασκευή 9/11 (από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι) και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο προχώρησαν οι εργαζόμενοι του «Ερρίκος Ντυνάν», μετά από σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ)

Το Σωματείο των Εργαζομένων  στο θεραπευτήριο  (ΣΕΝΕΝ) διεκδικεί, όπως αναφέραμε και στο πρόσφατο δημοσίευμα του Left.gr, την επανένταξή του «Ντυνάν», στο πλαίσιο της Δημόσιας περίθαλψης και την επαναφορά του Κοινωφελούς Χαρακτήρα του, με αυτοδίκαιη μεταβίβαση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, με τους ισχύοντες νομίμους όρους αμοιβής και διατηρώντας και με διατήρηση όλων των θέσεων σε αυτό. 

Σε κοινή σύσκεψη του Δ.Σ. του ΣΕΝΕΝ, με την Διοίκηση της ΟΣΝΙΕ τονίστηκε ότι  το «Ερρίκος Ντυνάν» πρέπει «να θωρακιστεί και να συνεχίσει να προσφέρει αναπόσπαστο τις υψηλές υπηρεσίες Υγείας, σε όλη την Ελληνική κοινωνία, που συνάδουν με το σκοπό ίδρυσης του, όπως το πράττει όλα αυτά τα χρόνια»

Όπως έχουμε αναφέρει, το σχέδιο της κυβέρνηνσης, με το οποίο συντάσσονται και οι εργαζόμενοι, προβλέπουν να επιστρέψει το νοσοκομείο υπό δημόσιο έλεγχο ενώ αναμένεται η απόφαση της τράπεζας Πειραιώς για τις προσφορές που έχουν καταβληθεί.

Πλειοδότης του διαγωνισμού αναμένεται να αναδειχτεί το Ωνάσειο Ιδρυμα, το οποίο έχει δεσμευτεί να παραχωρήσει τις μετοχές του από την πρώτη μέρα στο Ελληνικό Δημόσιο.

Επιπλέον, το Ιδρυμα προτίθεται να επενδύσει για την απαραίτητη ανανέωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ενώ θα αναλάβει τόσο τα χρέη (φτάνουν τα 110 εκατ. ευρώ) όσο και τις ετήσιες ζημιές, οι οποίες υπολογίζονται σε 10-12 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, στο πολιτικό προσκήνιο βρίσκεται η μεθόδευση που ακολουθήθηκε προκειμένου να καταλήξει στην τράπεζα Πειραιώς μέσω πλειστηριασμού, η οποία περιγράφεται στο σχετικό πόρισμα της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής

Το σωματείο των εργαζομένων, με ανοιχτή του επιστολή, η οποία διαβάστηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της εξεταστικής, απαντήσε αναλυτικά στις αναφορές στους εργαζόμενους (και το «συμφέρον» τους), από διάφορους «αυτόκλητους σωτήρες» του νοσοκομείου και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν είχαν ερωτηθεί ποτέ για τον πλειστηριασμό που το οδήγησε στον έλεγχο της θυγατρικής της Πειραιώς (διαβάστε αναλυτικά). 

Τ.Γ.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)