to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:23 | 21.09.2012

Κοινωνία

Λουκέτο στο Δήμο Αχαρνών

Τη συνεχιζόμενη στήριξή του στους απλήρωτους εργαζόμενους του Δήμου Αχαρνών εξέφρασε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας, ο οποίος παρευρέθη και στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου με θέμα την καταβολή των μισθών στους εργαζομένους.


Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της καταβολής των μισθών των εργαζομένων στο Δήμο, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, αδυνατώντας να καταβάλλει τη μισθοδοσία των εργαζομένων και να καλύψει πάγιες οικονομικές του ανάγκες.

Είχε προηγηθεί την Τρίτη 18/9, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία παρέστησαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Γιώργος Πάντζας και Αλέξης Μητρόπουλος. Κατά την συνεδρίαση, οι Βουλευτές στην εισήγησή τους αφού εξέφρασαν την αγωνία τους για την εξέλιξη του προβλήματος, πρότειναν να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των ιδίων, του Δημάρχου Αχαρνών και του Προέδρου των εργαζομένων με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, προκειμένου να πιέσουν για την επίλυση του προβλήματος. Η πρόταση αυτή δεν υλοποιήθηκε αφού η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία των Βουλευτών.    


Στην συνάντηση αυτή, μετά και την σχετική ενημέρωση από τον Δήμαρχο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Δήμου ότι θα λυθεί άμεσα το οικονομικό πρόβλημα σε όλους τους Δήμους. Μετά όμως και την εξέλιξη αυτή, το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την χθεσινή του έκτακτη συνεδρίαση, αποφάσισε την επ’ αόριστον αναστολή της λειτουργίας του Δήμου μέχρι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.


Ο Γιώργος Πάντζας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αλλά και προσωπικά ο ίδιος, εκφράζει τη συνεχιζόμενη στήριξή του στους εργαζομένους του Δήμου και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα τους και καλεί τους εργαζομένους να συνδιαμορφώσουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα προκειμένου να δοθεί οριστική λύση απέναντι στην επαίσχυντη και γκανγκστερική πολιτική των γκάνκστερ τοκογλύφων και της τρόικας.


Σε δήλωσή του ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Γιώργος Πάντζας, αναφέρει:

«Εν μέσω του μνημονίου στο οποίο μας καταδίκασαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και εν όψει των νέων μέτρων εξαθλίωσης που έρχονται από την τρόικα εσωτερικού, η κυβέρνηση προτιμά τα μένει στα λόγια αντί να καταβάλλει επιτέλους τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους που ήδη έχουν υποφέρει αρκετά. Θα δώσουμε την μάχη στο πλευρό των εργαζομένων προκειμένου να ανατραπεί η αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική των υπαλλήλων της τρόικας. Δεν θα μείνουμε μόνο στην διαπίστωση του προβλήματος όπως έχουν πράξει οι μέχρι σήμερα υπεύθυνοι, αλλά καλούμε τους υπαλλήλους του Δήμου Αχαρνών να συνδιαμορφώσουμε τα επόμενα αγωνιστικά βήματα προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, αλλά και να απαλλαγούμε επιτέλους από την επαίσχυντη και γκανγκστερική πολιτική που επέβαλε η Μέρκελ, η τρόικα και η τρικομματική κυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)