to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:36 | 30.09.2013

Οικονομία

«Λουκέτο» στα Sprider Stores - Το "succes story" συνεχίζεται...

Αναστέλλεται από την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, η λειτουργία των καταστημάτων της Sprider Stores, με εκατοντάδες εργαζόμενους να μένουν στο δρόμο. Η άλλοτε κραταιά επιχείρηση λιανεμπορίου αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης είναι η διακοπή της τραπεζικής χρηματοδότησης.


Αναστέλλεται από την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, η λειτουργία των καταστημάτων της Sprider Stores. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών, να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση". 

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται παράλληλα ότι "η παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας η οποία έχει πλήξει σημαντικότατα και τον κλάδο μας, ο περιορισμός του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών, η αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, οι καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς στις κεντρικές αποθήκες και εγκαταστάσεις της εταιρείας, η άρνηση των ασφαλιστικών εταιρειών να μας αποζημιώσουν έστω και μερικώς, αλλά και η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε προμηθευτής της Sprider Stores, επιδείνωσαν επιπρόσθετα την κατάσταση και οδήγησαν την εταιρεία στην συγκεκριμένη απόφαση". 

Καταβαράθρωση του τζίρου κατά 45,8% το πρώτο εξαμήνο του 2013 

Τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2013 για τον όμιλο δείχνουν ιλιγγιώδη πτώση του τζίρου, που άγγιξε το 45,8%, που αντιστοιχούσε στα 22,365 εκατ. ευρώ έναντι 41,261 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Όσο για τα μεικτά κέρδη του Ομίλου, αυτά ανήλθαν σε 4,983 εκατ. έναντι 20,297 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2012, μειωμένα κατά 75,4%.

Στις αρχές του χρόνου, η εταιρεία είχε κάνει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 και μέσα σε έξι μήνες προχώρησε στο κλείσιμο 24 καταστημάτων σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία. Παρότι, η αίτηση πτώχευσης απορρίφθηκε πρωτοδίκως, η εταιρεία άσκησε έφεση και στην δίκη της 23ης Σεπτεμβρίου η αίτηση έγινε δεκτή.

Βασικό αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου η αύξηση της ρευστότητας με χαμηλά επιτόκια

Την ώρα που μεγάλες εταιρείες είτε βάζουν λουκέτο, είτε επιλέγουν να μεταφερθούν σε άλλες χώρες, το υπουργείο Οικονομικών δίνει άνευ όρων στήριξη στις τράπεζες μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, χωρίς να τις δεσμεύει σε οποιαδήποτε ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Οι στρόφιγγες παραμένουν από την αρχή της κρίσης κλειστές και ο εμπορικός κόσμος ζητά άμεση παρέμβαση για την διάσωση των επιχειρήσεών του.

Με σημερινή ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) επισημαίνει ότι ενώ λείπουν από την ελληνική αγορά περί τα 18 δισ. ευρώ ρευστότητας, το υπουργείο Ανάπτυξης δεσμεύεται για χρήση κοινοτικών πόρων ενίσχυσης της χρηματοδότησης, που περνούν μέσα από το τραπεζικό σύστημα και αντιστοιχούν στα 825 εκατ. ευρώ έως τα τέλη Οκτωβρίου, 1,19 δισ. ευρώ έως τα τέλη Νοεμβρίου και 2,06 δισ.. ευρώ έως τα τέλη του έτους. (avgi.gr)

(Η φωτογραφία είναι από το κατάστημα της Καλλιθέας. Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στη βιτρίνα σήμερα το απόγευμα.)

Ρεπορτάζ του 105.5 στο Κόκκινο για την προβληματική λειτουργία της αλυσίδας

Παλιότερα δημοσιεύματα

Οι βασικοί μέτοχοι και όχι "κουκουλοφόροι" είχαν βάλει τη φωτιά στα Sprider Stores

Εργασιακό Μεσαίωνα καταγγέλουν εργαζόμενοι στα SPRIDER στην Άρτα

Καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας απο τα Sprider Stores (ηχητικό)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)