to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:11 | 24.09.2014

πηγή: Τα Νέα

Πολιτισμός

Λουκέτο λόγω έλλειψης προσωπικού στο Μουσείο Νικόπολης και τον αρχαιολογικό χώρο Κασσώπης

Λουκέτο, λόγω έλλειψης προσωπικού, μπαίνει από τις 2 Οκτωβρίου στον αρχαιολογικό χώρο Κασσώπης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, στην Πρέβεζα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας ΛΓ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.



Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η προϊσταμένη της ΛΓ' ΕΠΚΑ Χριστίνα Μερκούρη αναφέρεται: 

«Η ΛΓ' Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας σας ενημερώνει ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης, μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013-2014 με θέμα 'Τα πρόσωπα του χρόνου' δεν θα είναι πλέον επισκέψιμο για το κοινό, από την Πέμπτη 02.10.2014 και μέχρι νεωτέρας, λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού. Κλειστός θα παραμείνει, επίσης, από την Πέμπτη 02.10.2014, λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού και ο αρχαιολογικός χώρος της Κασσώπης».

Σύμφωνα με το Βήμα, τα τελευταία δύο χρόνια η λειτουργία των δύο χώρων αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα. Το καλοκαίρι, ο αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης λειτούργησε με προσωπικό δύο ατόμων με τετράμηνες συμβάσεις, οι οποίες λήγουν στο τέλος Σεπτεμβρίου. Την ίδια στιγμή, το Μουσείο διέθετε δύο άτομα μόνιμο προσωπικό, όμως ο ένας υπάλληλος φεύγει με μετάθεση και στον δεύτερο δόθηκε απόσπαση, με αποτέλεσμα να μην μείνει κανένας υπάλληλος για την συνέχιση της λειτουργίας του μουσείου.

Για να καλυφθούν τα κενά θα πρέπει να εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση και να προσληφθούν νέοι συμβασιούχοι μέσω ΑΣΕΠ, διαδικασία που θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο μήνες, ή να διατεθεί προσωπικό από άλλες υπηρεσίες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)