to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

#LoveWins: Διαδικτυακό εργαλείο εξαφανίζει την ομοφοβία από το Internet

Σήμερα, υπάρχει ένα διαδικτυακό εργαλείο, που εξαφανίζει το μίσος και την κακοποίηση. Το Connector, μία πρωτοποριακή εταιρία στην Ιρλανδία δημιούργησε το #LoveWins. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι ο εξής: Αναζητά στην εκάστοτε σελίδα ομοφοβικά ή τρανφοβικά σχόλια και τα αντικαθιστά με κάτι πολύ καλύτερο. Η εφαρμογή λειτουργεί στα Αγγλικά και μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν ως extension από το Google Chrome.


Πώς λειτουργεί;
Αν υπάρχει κάτι του τύπου «this faggot and dyke» στο Twitter, εσύ αυτό που θα διαβάσεις θα είναι κάτι του στυλ: «this wonderful friend and courageous human being.»

Μάλιστα, το κείμενο που αντικαθιστά το πρωτότυπο εμφανίζεται με πολύχρωμη γραμματοσειρά, οπότε ο εκάστοτε χρήστης γνωρίζει, ότι το περιεχόμενο στο συγκεκριμένο σημείο έχει αλλάξει.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

Ο Ivan Adriel, διευθυντής ψηφιακής τεχνολογίας της Connector, δήλωσε ότι η εταιρία δημιούργησε το #LoveWins εξαιτίας των υψηλών ποσοστών κακοποίησης των LGBTI ατόμων που γίνονται στόχος στο Internet.

«Διεθνώς, τα στατιστικά που έρχονται από τον οργανισμό GLSEN για τις ΗΠΑ δείχνουν, ότι το 42% των LGBT νεαρών ατόμων έχουν ζήσει μία τουλάχιστον εμπειρία κακοποίησης διαδικτυακά, το 58% έχει λάβει αρνητικά σχόλια σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και την ταυτότητα φύλου και περισσότερο από το 1/3 έχει δεχτεί απειλές. Τα υψηλά ποσοστά του online bulling και της κακοποίησης μπορούν να έχουν πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογική υγεία των LGBT ατόμων. Το #LoveWins λειτουργεί ως φίλτρο και στοχεύει στο να κάνει το internet έναν περισσότερο αγαπητό κι ανεκτικό τόπο τουλάχιστον για την περίοδο του Pride και να προστατεύσει τα LGBT άτομα από την αδικαιολόγητη κακοποίηση που συχνά έρχονται αντιμέτωπα.»

Σχετικά με τις φράσεις που χρησιμοποιούνται για να αντικατασταθούν τα πρωτότυπα σχόλια απλά «γιορτάζουμε αυτό που είναι τα LGBT άτομα: περήφανα, με κουράγιο, άφοβα, φιλικά» , σύμφωνα με τον Adriel: «Θέλουμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε να γίνει το internet καλύτερο για όλες/όλους μας. Οπότε, φτιάξαμε αυτό το εργαλείο, που θα θέλαμε κι εμείς να είχαμε στη διάθεσή μας, όταν περνούσαμε την εφηβεία μας.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)