to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:32 | 06.11.2014

πηγή: topontiki.gr

Πολιτική

Λοβέρδος: Μαθήματα Σάββατα, Χριστούγεννα για να καλυφθούν τα κενά από τις καταλήψεις (βίντεο)

Για το ζήτημα της αναπλήρωσης των χαμένων ωρών από τις καταλήψεις, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «ούτε ώρα ούτε βδομάδα ούτε μέρα δεν θα χαθεί, και το Σάββατο και τα Χριστούγεννα και οι πενθήμερες εκδρομές θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν οι ώρες που χάνονται από τις καταλήψεις».


Ο Ανδρέας Λοβέρδος  υποστήριξε ότι θα γίνουν μαθήματα τα Σάββατα, τα Χριστούγεννα και δεν θα γίνουν και πενθήμερες εκδρομές προκειμένου να καλυφθούν τα κενά από τις καταλήψεις. Ανέλαβε την ευθύνη... για την απουσία του από τη δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου.
 
Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, είπε ότι το εξάμηνο για τους φοιτητές που θα μετεγγραφούν δεν θα χαθεί, τονίζοντας ότι σε τμήματα όπου έχουν γίνει πολλές μετεγγραφές οι φοιτητές θα δώσουν εξετάσεις στη σχολή που πέρασαν και όχι σε αυτή που θα μετεγγραφούν.
 
Για το ζήτημα της αναπλήρωσης των χαμένων ωρών από τις καταλήψεις, τόνισε ότι «ούτε ώρα ούτε βδομάδα ούτε μέρα δεν θα χαθεί, και το Σάββατο και τα Χριστούγεννα και οι πενθήμερες εκδρομές θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν οι ώρες που χάνονται από τις καταλήψεις».
 
Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ ως υποστηρικτή των καταλήψεων, σημειώνοντας ότι «καταδικάζω κάθε ενέργεια υποκίνησης των καταλήψεων, είτε είναι από τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ είτε είναι από μαθητικές νεολαίες.


Επανέλαβε ότι επικοινώνησε με την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Σφακιανάκη για να διερευνήσει ποιος υποκινεί τις καταλήψεις «αν είναι μαθητής εντάξει, εάν όμως είναι μεγαλύτερος θα πρέπει να μάθουμε τι είναι, εάν δεν είναι μαθητής όλη η ελληνική κοινωνία πρέπει να το ξέρει, εγώ δεν είμαι εισαγγελέας» είπε ο υπουργός.
 
«Δεν γνωρίζω εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποκινητής των καταλήψεων, αλλά μία νεολαία κόμματος έβγαλε ανακοίνωση για την οποία έκανα δήλωση, καμία νεολαία κόμματος δεν έχει δικαίωμα να καθορίζει αποφάσεις άλλων, οι μαθητές αποφασίζουν μόνοι τους. Όλοι μας μακριά από αυτό» είπε ο κ. Λοβέρδος.
 
Για το θέμα των κενών στα σχολεία είπε ότι «είχα ζητήσει 16.500 αναπληρωτές, πήρα 1600, ξεκινήσαμε με 500 κενά, τα κενά για την επάρκεια των σχολείων σήμερα είναι 1500».
 
Τέλος για το θέμα της μη παρουσίας του στην δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου είπε ότι έγινε ΕΔΕ και κατέληξε ότι ευθύνεται το γραφείο του «το γραφείο το δικό μου φταίει, άρα φταίω εγώ και ζητάω συγγνώμη» ανέφερε χαρακτηριστικά. 





2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)