to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:16 | 11.09.2014

Διεθνή

Το Λονδίνο δεν αποκλείει να συμμετάσχει σε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δεν έχει αποκλείσει «καμιά» επιλογή σε ό,τι αφορά την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, μερικές ώρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών της βρετανικής κυβέρνησης Φίλιπ Χάμοντ είπε πως η Βρετανία δεν θα λάβει μέρος σε ενδεχόμενες αεροπορικές επιδρομές στη χώρα αυτή.


Νωρίς σήμερα τα ξημερώματα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ενέκρινε αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές οι οποίες θα γίνουν για πρώτη φορά στην επικράτεια της Συρίας, αλλά και περισσότερες επιδρομές στο Ιράκ, σηματοδοτώντας τη διεύρυνση της εκστρατείας εναντίον της εξτρεμιστικής οργάνωσης. 

«Σε όρους αεροπορικής δυνάμεως, ο πρωθυπουργός δεν έχει αποκλείσει τίποτε και αυτή είναι η θέση» της Ντάουνινγκ Στριτ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού. 

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ Χάμοντ, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ στο Βερολίνο, είχε πει νωρίτερα πως το Λονδίνο δεν θα λάβει μέρος σε αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας εναντίον του ΙΚ. Ο Χάμοντ διαβεβαίωσε ότι η Βρετανία «υποστηρίζει πλήρως την προσέγγιση των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά το σχηματισμό μιας διεθνούς συμμαχίας» εναντίον του «βαρβαρικού» ΙΚ, και πρόσθεσε πως όσον αφορά το πώς το Λονδίνο θα βοηθήσει τη συμμαχία αυτή, «δεν έχουμε αποκλείσει τίποτε». Ερωτηθείς όμως για την δήλωση του Ομπάμα περί βομβαρδισμών εναντίον των τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος, ο Χάμοντ απάντησε «η Βρετανία δεν θα λάβει μέρος σε οποιασδήποτε αεροπορικά πλήγματα στη Συρία. Κάναμε ήδη αυτή τη συζήτηση στο κοινοβούλιό μας πέρυσι και δεν θα αναθεωρήσουμε αυτή τη θέση». 

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Κάμερον υπενθύμισε πως η απόφαση στην οποία αναφερόταν ο Χάμοντ αφορούσε την ανάληψη δράσης εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, όχι του ΙΚ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)