to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:50 | 11.05.2014

Οικονομία

Λονδίνο: Αυξάνονται οι δισεκατομμυριούχοι και οι πεινασμένοι

Το Λονδίνο φιλοξενεί τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους από οποιαδήποτε άλλη πόλη του κόσμου και η Βρετανία έχει τους περισσότερους πολυεκατομμυριούχους ανά κάτοικο την ώρα που ο αριθμός των ανθρώπων που ζήτησαν να τους χορηγηθεί κατεπείγουσα βοήθεια αυξήθηκε κατά 163% μέσα σε έναν χρόνο


Με βάση την έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Times, στο Λονδίνο ζουν οι 72 από τους 104 δισεκατομμυριούχους (σε στερλίνες) της Βρετανίας. Ακολουθεί η Μόσχα την οποία έχουν επιλέξει ως μόνιμη κατοικία τους 48 δισεκατομμυριούχοι. Τις επόμενες θέσεις καταλαμβάνουν η Νέα Υόρκη με 43, το Σαν Φρανσίσκο με 42, το Λος Άντζελες με 38 και το Χονγκ Κονγκ με 34.

Οι 104 δισεκατομμυριούχοι που ζουν στη Βρετανία έχουν συνολική περιουσία 301,13 δισ. λίρες (368,75 δισ. ευρώ). Πέρσι ήταν μόνο 88 και τα περιουσιακά τους στοιχεία ήταν σημαντικά χαμηλότερα, φτάνοντας μόλις τα... 245,66 δισ. στερλίνες ή 300,8 δισ. ευρώ. Πάντως, έχουν αυξήσει κατά πολύ την περιουσία τους σε σύγκριση με το 2008, προτού δηλαδή ξεσπάσει η οικονομική κρίση, όταν όλοι μαζί συγκέντρωναν το ευτελές ποσό των 201,99 δισ. λιρών (247 δισ. ευρώ).

Από την άλλη, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη Βρετανία, που συχνά χρησιμοποιείται ως δείκτης για το μέσο όρο του πλούτου, βρίσκεται σημαντικά κάτω από το όριο στο οποίο είχε φτάσει το 2008 και δεν αναμένεται να ξαναφτάσει στο ίδιο επίπεδο πριν από το 2017.

Σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση Trussel Trust, τη μεγαλύτερη τράπεζα τροφίμων της χώρας, ο αριθμός των ανθρώπων που ζήτησαν να τους χορηγηθεί κατεπείγουσα βοήθεια αυξήθηκε κατά 163% μέσα σε έναν χρόνο, φτάνοντας τις 913.000 στα τέλη Μαρτίου. Η Trussel Trust χαρακτήρισε "σοκαριστικό" τον αριθμό αυτό, εξηγώντας ότι δεν περιλαμβάνει τους ανθρώπους που λαμβάνουν βοήθεια από άλλες οργανώσει ή εκείνους που ντρέπονται πολύ να την ζητήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)