to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:36 | 20.04.2019

Πολιτική

Λόγος κατά της Δικαιοσύνης ο λόγος περί σκευωρίας

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου και του Μάριου Σαλμά μετά από αίτημα της εισαγγελικής αρχής - Με κοινή γραμμή και την ίδια επιχειρηματολογία περί "σκευωρίας" και "συνωμοσίας" η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ.


Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου και του Μάριου Σαλμά μετά από αίτημα της εισαγγελικής αρχής του μεν βουλευτή της ΔΗΣΥ για την υπόθεση Νοβάρτις, του δε βουλευτή της ΝΔ για την υπόθεση των αρθοσκοπήσεων.

Τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος, όσο και ο Μάριος Σαλμάς ζήτησαν από το Σώμα να ψηφίσει την άρση της ασυλίας τους ώστε οι υποθέσεις που τους αφορούν να εξετασθούν από την Δικαιοσύνη.

Σε σύνολο 214 βουλευτών, υπέρ της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ψήφισαν 213 βουλευτές (ένας ψήφισε κατά) ενώ 209 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του Μάριου Σαλμά (κατά ψήφισαν 4 βουλευτές και ένας παρών).

Κοινό μέτωπο ενάντια στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης με αφορμή τη διερεύνηση σκανδάλων συγκροτούν Ν.Δ. και Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας λόγο για συνωμοσία και σκευωρία.

«Δήθεν σκάνδαλο» για τον Σαλμά

«Δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη "να κλείσουμε και κανέναν στη φυλακή"», χαρακτήρισε την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, ο οποίος, «παρότι δεν υπάρχει τίποτα», κάλεσε το Σώμα να ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του «για να τελειώσει νωρίτερα και να δικαιωθεί». 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για άθλια σκευωρία

«Πρώτος εγώ ψηφίζω την άρση ασυλίας μου ως πρώτο βήμα για να τελειώνει αυτή η άθλια μεθόδευση εναντίον μου και εναντίον του κόμματός μου. Δεν μου αρκεί που θα καθίσουν όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της σκευωρίας στο σκαμνί. Θέλω οπωσδήποτε να μην υπάρχει ούτε σε έναν πολίτη η εύλογη αμφιβολία» είπε ο πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, στη Βουλή.

Ο κ. Λοβέρδος κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι έστησε μια άθλια σκευωρία με άθλιους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες, η οποία κατέρρευσε, ενώ υποστήριξε ότι ο βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Κίνημα Αλλαγής και, αφού δεν του βγήκαν οι «γέφυρες», επανέρχεται και καταφεύγει στη λάσπη. Χρησιμοποίησε μάλιστα σκληρούς χαρακτηρισμούς, κάνοντας λόγο «για καταρρακωμένη σκευωρία και παραβίαση του Συντάγματος από την κυβερνητική πλειοψηφία», για «ομάδα πολιτικών κακοποιών», «άθλιους σκευωρούς και συνωμότες» που θα συντρίψει και για «γελοιότητες».

Καθαρές κουβέντες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Λόγος κατά της Δικαιοσύνης είναι ο λόγος περί σκευωρίας που ακούστηκε σήμερα με έμφαση, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, λαμβάνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια.

«Ακούστηκε εδώ με πολύ έμφαση περί σκευωρίας. Αυτός ο λόγος κατεξοχήν όπως εκφέρεται στρέφεται κατά της Δικαιοσύνης διότι φτάσαμε σε αυτή την διαδικαστική φάση διερεύνησης ευθυνών με βάση ένα εισαγγελικό έγγραφο που αναπέμπει τις υποθέσεις αυτές στη Βουλή. Και βεβαίως όλη η υπόθεση διερευνάται με καθοριστική πρωτοβουλία της Δικαιοσύνης και στην πρώτη φάση και στη συνέχεια. 'Αρα ο λόγος περί σκευωρίας είναι λόγος κατά της Δικαιοσύνης και δεν αφορά έναν εισαγγελέα αλλά την Δικαιοσύνη στο σύνολό της, μια δομή ολόκληρη. Και βεβαίως είναι αυτονόητο ότι η Δικαιοσύνη θα στηρίζει τους λειτουργούς της απέναντι σε αυτή την επίθεση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, έκανε μάλιστα λόγο για «πρωτοφανή επίθεση» κατά της Δικαιοσύνης υπογραμμίζοντας ότι «δεν είχαμε ποτέ ξανά τέτοια επίθεση ότι σκευωρεί η Δικαιοσύνη».

«Κι εμείς δεν παριστάνουμε καν τους αρχάγγελους της καθάρσης. Είμαστε εδώ με τον ρόλο που μας ανέθεσε η Δημοκρατία, ταπεινά πιόνια της Δημοκρατίας, και αυτόν τον ρόλο θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους. Δεν διεκδικούμε δάφνες γι' αυτό. Καθήκον μας είναι και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Σχολιάζοντας τις ομιλίες στην Ολομέλεια, υποστήριξε ότι «διαστρεβλώθηκαν τελείως τα νομικά» και εξήγησε ότι σήμερα συζητήθηκαν δύο θέματα: αν υπήρξε ένα φαινόμενο σκανδάλου και διαφθοράς και εάν κάποιοι ενέχονται. «Το σκάνδαλο είναι ότι παρά το γεγονός ότι είμαστε σε μείωση από το 2010 και μετά έγινε μια προσπάθεια ορισμένα φάρμακα ορισμένης εταιρείας να εξαιρούνται από τις μειώσεις» είπε.

Εξάλλου, διευκρίνισε ότι η Βουλή έστειλε την υπόθεση της Νοβάρτις στην Δικαιοσύνη για ότι κρίθηκε ότι δεν αποτελεί ύλη της Βουλής και η Δικαιοσύνη, ερευνώντας την υπόθεση, έφτασε σε στάδιο προκαταρκτικής διερεύνησης και έστειλε την υπόθεση πίσω στην Βουλή προκειμένου να γίνει άρση ασυλίας των βουλευτών και να προχωρήσει στη συνέχεια η διαδικασία δίωξης. «Η διαδικασία στην οποία μετέχουμε η οποία προϋποθέτει διερεύνηση ουσίας το μόνο που κρίνουμε είναι εάν οι φάκελοι που ήρθαν σε μας αφορούν την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων ή αν η άσκηση έφτασε εδώ λόγω πολιτικής σκοπιμότητας. Το αν κάποιος φταίει ή όχι δεν είναι της παρούσης να διερευνηθεί» προσθέσε ο κ. Παρασκευόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)