to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:11 | 11.04.2017

Κοινωνία

Λόγω του ρουκετοπόλεμου: Σε τεντωμένο σχοινί η κοινωνία του Βροντάδου Χίου

Η έκκληση του δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, να εφαρμοσθεί το εθιμικό δίκαιο, μάλλον δεν φαίνεται ότι έχει την οποιαδήποτε τύχη μεταβολής της στάσης των κρατικών αρχών, ενώ στο κενό πέφτουν και οι προσπάθειες για γέφυρες μεταξύ των θιασωτών του ρουκετοπόλεμου και όσων δηλώνουν θιγόμενοι, μήπως και οι τελευταίοι υποχωρήσουν.


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας astraparis.gr:

Μια από τις πλέον δύσκολες προπασχαλινές περιόδους βιώνει η κοινωνία του Βροντάδου της Χίου, λόγω των αντίρροπων τάσεων που εξασκούνται εν όψει του Πάσχα και της αβεβαιότητας για το μέλλον του ρουκετοπόλεμου. Άπαντες, ρουκετατζήδες και θιασώτες της διεξαγωγής του από την μία πλευρά και θιγόμενοι και αντιδρώντες από την άλλη, μένουν ανυποχώρητοι στις θέσεις τους.

Επισήμως, βεβαίως, δεν βγαίνουν οι ρουκετατζήδες – μέσα από την οποιαδήποτε συλλογικότητά τους – να ανακοινώσουν ότι θα διεξαχθεί ο ρουκετοπόλεμος, αφού γνωρίζουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, που έχουν καταστήσει απολύτως σαφές ότι «θα εφαρμοσθεί ο νόμος».

Ως εκ τούτου ορισμένοι – μεταξύ τούτων και επώνυμοι – αφήνουν να πλανάται στον αέρα ότι ο ρουκετοπόλεμος θα γίνει, προφανώς με ανορθόδοξο τρόπο, αφού η αστυνομία – όπως δηλώνουν οι επιτελείς της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου – θα δράσει και αποτρεπτικά και κατασταλτικά.

Όπερ μεθερμηνευόμενον, οι αστυνομικές δυνάμεις θα «πιάσουν» τα στενά του Βροντάδου, δεν θα επιτρέψουν την ανάπτυξη των ρουκετατζήδων και του εξοπλισμού τους, ενώ όπου διακρίνουν «ύποπτη κίνηση» θα επεμβαίνουν.

Η έκκληση του δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού να εφαρμοσθεί το εθιμικό δίκαιο, μάλλον δεν φαίνεται ότι έχει την οποιαδήποτε τύχη μεταβολής της στάσης των κρατικών αρχών, ενώ στο κενό πέφτουν και οι προσπάθειες για γέφυρες μεταξύ των θιασωτών του ρουκετοπόλεμου και όσων δηλώνουν θιγόμενοι, μήπως και οι τελευταίοι υποχωρήσουν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, που μας μεταφέρει ο αντιδήμαρχος κ. Στρατής Γδύσης, τέσσερις κατοικίες στην περιοχή του Αγίου Μάρκου και δύο στην περιοχή της Παναγιάς Ερειθιανής δεν έχουν «θωρακισθεί», αφού οι ιδιοκτήτες τους αρνούνται την οποιαδήποτε επέμβαση στα συνεργεία του δήμου Χίου. Ο ίδιος δε δηλώνει απαισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί η οποιαδήποτε συμφωνία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)