to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:53 | 17.12.2020

Αθλητισμός

«Λόγω παραγραφής»: Εισαγγελική πρόταση για αθώωση Μαρινάκη κι άλλων 22 στην υπόθεση της «συμμορίας»

Το παιχνίδι Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 που διεξήχθη το 2013 ήταν χειραγωγημένο, όπως υποστήριξε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας Χ. Λακαφώσης στο β’ τριμελές εφετείο κακουργημάτων στη δίκη της «Συμμορίας».


Όπως αναφέρει το Documento:

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή παραγόντων της ομάδας της Ημαθίας, Γιώργου Αρβανίτη (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ) και του Γιώργου Λαναρή (γενικού αρχηγού), καθώς επίσης των ποδοσφαιριστών της Κ. Μπάρμπα και Χ. Παυλίδη. Ο Λακαφώσης έκανε λόγο για χειραγώγηση του αγώνα από την πλευρά της Βέροιας για καθαρά στοιχηματικούς λόγους, επισημαίνοντας για τους ποδοσφαιριστές πως είχαν «προκλητικά απαθή» στάση σε δύο τέρματα που δέχθηκε η ομάδα τους, το πρώτο και το τρίτο.

Στην πρότασή του ο Χαράλαμπος Λακαφώσης χαρακτήρισε αθώο τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τις κατηγορίες που τον οδήγησαν στο εδώλιο. Αθώοι για τον εισαγγελέα είναι και οι άλλοι επτά κατηγορούμενοι για τη σύσταση «Συμμορίας». Η απαλλακτική του πρόταση έγινε λόγω παραγραφής του αδικήματος καθώς η δράση τους ατόνισε τον Δεκέμβριο του 2012, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λακαφώσης.

Δηλαδή ο εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι υπήρχε «Συμμορία» από το 2011 μέχρι το τέλος του 2012 και όχι μέχρι το 2015, όπως ανέφερε το βούλευμα και η κατηγορία παύει να υφίσταται λόγω παραγραφής. Τα επτά άτομα είναι: Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Θόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθοπουλος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος (πρώην παράγοντες ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην πρόεδρος ΚΕΔ), Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος της ΚΕΔ).

Ο Χαράλαμπος Λακαφώσης πρότεινε την ενοχή του διαιτητή του αγώνα Κυπέλλου του 2012 μεταξύ της Παναχαϊκης και του Ολυμπιακου, Αλέξανδρου Δημητρόπουλου για σκόπιμη αλλοίωση του ματς.

Σε ότι αφορά στο παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση των Μαρινάκη, Σπανού, Αγγελόπουλου, Σα Πίντο από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, χαρακτηρίζοντας στην αγόρευσή του την κατάθεση του Τάκη Φύσσα ως «αβάσιμη».

Για τους αγώνες των πλέι οφ του 2012 προτάθηκε επίσης η απαλλαγή των διαιτητών Κάμπαξη, Ιωαννίδη, Αμπάρκιολη και των «8» της «Συμμορίας», καθώς όπως ειπώθηκε υπήρχε η πρόθεση αλλά δεν είναι σίγουρο ότι επιτεύχθηκε ο σκοπός. Η κατηγορία μετατρέπεται σε πλημμέλημα και έχει παραγραφεί ενώ δεν προκύπτει με βάση τις εκθέσεις των παρατηρητών δόλος για τους διαιτητές. Για τους παρατηρητές διαιτησίας ειδικά ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν είναι κατηγορούμενοι συνεπώς οι εκθέσεις τους πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ως τεκμήριο αλήθειας.

Τέλος, για τους διαιτητές Σπάθα και Γιάχο, οι οποίοι ήταν επίσης κατηγορούμενοι, προτάθηκε η αθώωση τους με βάση τις εκθέσεις των παρατηρητών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)