to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:10 | 28.03.2023

Πολιτική

Λόγω έλλειψης γιατρού στο νοσοκομείο: Σοβαρός κίνδυνος για χιλιάδες διαβητικούς ασθενείς της Δράμας

Σοβαροί κίνδυνοι για χιλιάδες διαβητικούς ασθενείς στην περιοχή της Δράμας, μετά την αναστολή λειτουργίας του Διαβητολογικού Ιατρείου του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, λόγω έλλειψης ιατρού!


ράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κατέθεσε ως Αναφορά, την επιστολή του Συλλόγου Διαβητικών του Ν. Δράμας προς την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας  κ. Μ. Γκάγκα σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που απειλούν χιλιάδες διαβητικούς ασθενείς στην περιοχή της Δράμας, μετά την αναστολή λειτουργίας του Διαβητολογικού Ιατρείου του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης , λόγω έλλειψης ιατρού!

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, «με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να σας μεταφέρουμε το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε στο Διαβητολογικό Ιατρείο στο Γ. Νοσοκομείο Δράμας. Η μη Λειτουργία του οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει Παθολόγος – Διαβητολόγος, και παραμένει κλειστό, μετά από την σύστασή του που έγινε το έτος 1992. Παραμένουν ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη στον (αέρα), στην Δράμα νοσούν πέραν των (10.000) Δέκα Χιλιάδων Διαβητικών ατόμων».

Ο Σύλλογος εκφράζει  την μεγάλη του Αγωνία για το τι θα απογίνουν οι χιλιάδες αυτοί ασθενείς, που παρουσιάζουν διάφορες συννοσηρότητες στην καθημερινότητα τους και ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να τοποθετηθεί ιατρός παθολόγος- διαβητολόγος για να μην κλείσει το Διαβητολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Δράμας.

Ο Θ. Ξανθόπουλος καταθέτοντας ως Αναφορά την Επιστολή, ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες του υπουργείου Υγείας προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου για να παραμείνει ανοικτό και εν λειτουργία το Διαβητολογικό Ιατρείο στο νοσοκομείο της Δράμας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)