to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:21 | 06.01.2021

Κοινωνία

«Lockdown εις βάρος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας»: H οργάνωση ΕΒΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας δηλώνει παρών στους αγώνες

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών EBE του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας.


Η ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών EBE του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας με θέμα: «Το νέο Lockdown εις βάρος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας»:

 

Το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης των αρίστων διασύρθηκε για μία ακόμη φορά από τις ανορθόδοξες πολιτικές που προσπαθεί να εφαρμόσει στην αγορά ο κ. Μητσοτάκης με τον άκρως “επιτυχημένο” Υπουργό και αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Τις τελευταίες ημέρες του 2020 ο “αγαπημένος” υπουργός του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας παρουσίασέ μπροστά στα φίλια πάνελ τις νέες επιτυχημένες μεθόδους που θα μπορούσε να εφαρμόσει το υπουργείο του μετά το Click Away. Ξεχνώντας για μία ακόμη φορά να συσκεφτεί με τους παράγοντες της αγοράς. Εφηύρε λοιπόν μία καινούργια μέθοδο το Click In Shop, έναν σχεδιασμό που ήρθε να αναιρέσει τη δεύτερη μέρα του νέου έτους ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας ο οποίος κήρυξε νέο Lockdown χωρίς καμία επιστημονική εξήγηση και δημοσιοποίηση επιδημιολογικών κριτηρίων.

Η αμετροέπεια του υπουργού Γεωργιάδη δεν σταμάτησε εκεί: “Γνώριζα ότι θα κλείσουν τα καταστήματα, αλλά δεν μπορούσα να το πω “. Με αυτή τη φράση επιβεβαιώθηκε η γνώση και η στήριξη των κινήσεων του από τον κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι τυχαίο ότι για πολλοστή φορά εδώ και ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή της Κυβέρνησης ανατρέπονται λεγόμενα και πράξεις του και ο πρωθυπουργός, παρόλα αυτά, δεν τον απέπεμψε στον ανασχηματισμό.

Στην ουσία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέλει και έχει ιδιοκτησία της, το νέο ελληνικό μνημόνιο, την έκθεση Πισσαρίδη η οποία μιλά ξεκάθαρα για την εκκαθάριση χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πώς αλλιώς εξηγούνται τα μέτρα που έλαβε εν μέσω πανδημίας;

Νέος Πτωχευτικός Κώδικας, κατάργηση προστασίας της πρώτης κατοικίας, κατάργηση κυριακάτικης αργίας σε περιοχές κάτω των 5.000 κατοίκων αλλά και σειρά αντιλαϊκών μέτρων με κυρία επίθεση στη δημόσια υγεία, παιδεία και την κατακρεούργηση της προστασίας των νόμων της εργασίας.

Οι δηλώσεις παραγόντων της αγοράς οι όποιοι είναι φίλα προσκείμενοι προς τη κυβέρνηση ότι το σύστημα Click Away επέτρεψε στις επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν από 5 έως το πολύ 20% του περσινού ημερήσιου τζίρου, δίνουν την απάντηση για την δραματική κατάσταση που έχει οδηγηθεί η αγορά εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η οργάνωση ΕΒΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας θέτει ως πρώτιστο καθήκον την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Έχουμε όμως το πολιτικό και ηθικό χρέος να αναδείξουμε και να αντισταθούμε στις επιλογές της κυβέρνησης που βάζουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, τις προσδοκίες, την ευημερία και τις κατακτήσεις χρόνων.

Απαιτούμε άμεσα την αναθεώρηση της επαίσχυντης απόφασης του Lockdown και την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με όλους τους υγειονομικούς κανόνες.

Η επόμενη μέρα της πανδημίας σε τίποτα δεν θα θυμίζει το τοπίο του 2019. Από τώρα πρέπει να σχεδιάσουμε ένα ρεαλιστικό και τολμηρό πρόγραμμα ώστε να μείνουν όρθιες οι επιχειρήσεις και το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει:

 

1. Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή από τις Περιφέρειες ή από κάποιον άλλον Δημόσιο Φορέα, χωρίς να απαιτείται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα ή οποιοδήποτε άλλο τραπεζικό κριτήριο. (Μόνο το 10% των επιχειρήσεων κατάφεραν να ενταχθούν στα προγράμματα των Περιφερειών!)

2. Να δοθεί Επιστρεπτέα Προκαταβολή χωρίς να υπάρχει υποχρεωτική πτώση τζίρου. Μετά την 10ετή κρίση πολλές επιχειρήσεις είχαν τζίρο μηδενικό αλλά για συγκυριακούς λόγους ένα τρίμηνο ή ένα εξάμηνο αυξήθηκε και έτσι δεν μπόρεσαν οι επιχειρηματίες να λάβουν την οποιαδήποτε βοήθεια.

3. Να δοθεί εφ’ άπαξ κρατική αποζημίωση για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων που καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή καθώς και για την ανεπανόρθωτη ζημιά που έχουν υποστεί λόγω των απούλητων εμπορευμάτων τους.

4. Διαγραφή όλων των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας προς τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και την φορολογική διοίκηση.

5. Σχεδιασμός Νέας ρύθμισης, μεγαλύτερης των 120 δόσεων, για όλα τα χρέη των επιχειρήσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, η οποία θα ξεκινά μετά την λήξη της κρίσης της πανδημίας.

6. Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.

7. Άμεση θεσμοθέτηση αφορολόγητου ορίου για όλους τους επιχειρηματίες, όπως ισχύει και στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.

8. Ειδικές ρυθμίσεις από τις τράπεζες, με παρέμβαση της Κυβέρνησης, για διαγραφή προσαυξήσεων και επιτοκίων καθώς και ρυθμίσεις σε βάθος 40ετίας.

9. Ζητάμε σήμερα την απόσυρση του νέου πτωχευτικού κώδικα και κατοχύρωση της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης ο οποίος δεν είναι σίγουρα η δεύτερη ευκαιρία που επικαλείται η κυβέρνηση αλλά είναι ένας νόμος λαιμητόμος που οδηγεί σε ξαφνικό θάνατο τους συναδέλφους μας.

 

H οργάνωση ΕΒΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας δηλώνει παρών στους αγώνες για την επιβίωση των συναδέλφων μας.

Καλούμε τους συναδέλφους να συνταχτούν στην προσπάθεια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)