to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:19 | 24.09.2021

Πολιτική

Στις 8 μ.μ. η συνάντηση Μητσοτάκη με Ελπιδοφόρο - «Λήξαν το θέμα», λέει ο Γ. Οικονόμου

Στις 20:00, ώρα Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη σήμερα Παρασκευή - Την εξέλιξη είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ - Είχε προηγηθεί δήλωση του Ελπιδοφόρου σχετικά με την παρουσία του σε εκδήλωση παρουσία των Ερντογάν και Τατάρ, στην οποία ο Αρχιεπίσκοπος τόνιζε πως «λυπάμαι για την οδύνη που προκάλεσα σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς»


Στις 8 το βράδυ, ώρα Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στα γραφεία του ΟΗΕ, σήμερα Παρασκευή 24/9. Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί τελικά έπειτα από τη διευκρινιστική δήλωση από τον Αρχιεπίσκοπο, σχετικά με την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας», στη Νέα Υόρκη.

Η δήλωση Ελπιδοφόρου

«Λυπάμαι ειλικρινά για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς μου, ιδιαίτερα στο αγαπημένο μου ποίμνιο. Προσεύχομαι να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στη μαρτυρική Κύπρο, όπως την προσδοκά ο Κυπριακός λαός, με βάση το διεθνές δίκαιο και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, και εργάζομαι για αυτό το σκοπό», αναφέρει συγκεκριμένα στο μήνυμά του ο Ελπιδοφόρους, προσθέτοντας:

«Θέλω να δηλώσω σε όλους ότι η παρουσία μου στην εκδήλωση της Δευτέρας, δε θα μπορούσε ποτέ να αποτελεί αναγνώριση μιας συμφοράς, μιας προσφυγιάς, μιας κατοχής. Η παρουσία μου είχε πάντα τον ίδιο σταθερό προσανατολισμό: τον έντιμο και θαρραλέο διάλογο, για ένα μέλλον με ειρήνη και προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας. Είμαστε όλοι ενωμένοι στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, ο καθένας με τον τρόπο του και με το ρόλο του. Αλλά ενωμένοι, προσηλωμένοι στον ίδιο στόχο».

Προαναγγελία από Οικονόμου για τη συνάντηση

Όπως είπε ο Γ. Οικονόμου νωρίτερα σήμερα το πρωί, μιλώντας στον Σκάι, υπήρξε ένα θέμα με τους χειρισμούς που έγιναν και ό,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε. «Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια διευκρινιστική δήλωση που ήταν απολύτως επεξηγηματική και όλοι πήραν τις απαντήσεις που θα έπρεπε να πάρουν. Το να είσαι στην ίδια εκδήλωση με τον αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται, θα μπορούσε να αποφευχθεί. Είναι απολύτως λήξαν το θέμα για την κυβέρνηση μετά και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου. Η ελληνική κυβέρνηση και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν μπορούν παρά να είναι στην ίδια πλευρά του λόφου, παρά τα όσα ατυχή κατά καιρούς συμβαίνουν και νομίζω ότι θα υπάρξει συνάντηση σήμερα με τον Μητσοτάκη», επισήμανε. 

Διαβάστε ακόμη: Το «συγνώμη» του Ελπιδοφόρου: Λυπάμαι για την οδύνη που προκάλεσα σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)