to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:55 | 25.12.2014

Διεθνή

Λιβύη: 19 στρατιωτικοί νεκροί από επίθεση ισλαμιστών

Oι τερματικοί σταθμοί εξαγωγής αργού στο ες Σίντερ, στο Ρας Λανούφ και στη Μπρέγκα, οι σημαντικότεροι της Λιβύης αποτελούν θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και στους ισλαμιστές της συμμαχίας Αυγή της Λιβύης εδώ και ημέρες


Τουλάχιστον 19 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν ισλαμιστές στην ανατολική Λιβύη, όπου επίσης μια δεξαμενή πετρελαίου έπιασε φωτιά εν μέσω μαχών.

Oι τερματικοί σταθμοί εξαγωγής αργού στο ες Σίντερ, στο Ρας Λανούφ και στη Μπρέγκα, οι σημαντικότεροι της Λιβύης αποτελούν θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και στους ισλαμιστές της συμμαχίας Αυγή της Λιβύης εδώ και ημέρες. Στη Λιβύη επικρατεί χάος μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι έπειτα από τον οκτάμηνο πόλεμο του 2011.

Παραδομένη στις ένοπλες ομάδες, η χώρα είναι διχασμένη ανάμεσα σε δύο κοινοβούλια και δύο κυβερνήσεις—στη μια πλευρά είναι οι ισλαμιστές και στην άλλη οι δυνάμεις που αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα—που μάχονται για την εξουσία.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι είπαν ότι χτυπήθηκε μια δεξαμενή πετρελαίου από ρουκέτα στην ες Σίντερ, με έναν αξιωματούχο να δηλώνει πως «οι ζημιές είναι περιορισμένες», αλλά έναν δεύτερο αξιωματούχο, του υπουργείου Πετρελαίου, να τονίζει πως η φωτιά δεν είχε κατασβεστεί ώρες αφότου ξέσπασε.

Οι μάχες στις περιοχές όπου βρίσκονται οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Λιβύης έχουν μειώσει την παραγωγή αργού της χώρας στα 352.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με ένα στέλεχος της Εθνικής Επιχείρησης Πετρελαίου της Λιβύης. Πριν ανοίξει ο νέος κύκλος αιματηρών συγκρούσεων, την 13η Δεκεμβρίου, η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη έφθανε τα 800.000 βαρέλια την ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

tags: Λιβύη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)