to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:17 | 09.10.2014

Διεθνή

Λιβύη: 17 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ ισλαμιστών και στρατιωτών στη Βεγγάζη

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 14 στρατιώτες, σκοτώθηκαν τις τρεις τελευταίες ημέρες σε μάχες μεταξύ ισλαμιστών και στρατιωτών γύρω από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης, στην ανατολική Λιβύη, όπως έγινε γνωστό σήμερα από νοσοκομειακές και στρατιωτικές πηγές.


Ο Σαλίμ Ναμπούς, ένας από τους διοικητές του Συμβουλίου της Σούρα των επαναστατών της Βεγγάζης, μιας συμμαχίας ισλαμιστικών οργανώσεων στην οποία μετέχει και η Άνσαρ αλ Σαρία, σκοτώθηκε την Τετάρτη στις συγκρούσεις αυτές μαζί με δύο συντρόφους του, ανέφερε μια νοσοκομειακή πηγή. Ένας εκπρόσωπος της μονάδας των ειδικών δυνάμεων του λιβυκού στρατού ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν σκοτωθεί 14 στρατιώτες.

Αφού κατέλαβαν, τον Ιούλιο, το μεγαλύτερο μέρος της Βεγγάζης, οι ισλαμιστές προσπαθούν εδώ και δύο μήνες να θέσουν υπό τον έλεγχό τους και την περιοχή του αεροδρομίου στην οποία περιλαμβάνεται ένα πολιτικό αεροδρόμιο και μια στρατιωτική αεροπορική βάση. Οι συγκρούσεις είναι σχεδόν καθημερινές μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας που έχουν δηλώσει πίστη στον απότακτο στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος τον Μάιο κήρυξε τον πόλεμο στους ισλαμιστές. Μια στρατιωτική πηγή είπε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις του Χάφταρ εξαπέλυσαν τις τελευταίες ημέρες πολλές επιδρομές εναντίον θέσεων των ισλαμιστών ανταρτών.

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι πολλά στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πετούσαν σήμερα πάνω από τη Βεγγάζη και σε πολλές συνοικίες της πόλης ακούγονταν πυρά από αντιαεροπορικές συστοιχίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)