to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:38 | 28.11.2013

Διεθνή

Λιβύη: 14 νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών και ένοπλες συγκρούσεις

Εύθραυστη η κατάσταση στη Βεγγάζη


Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν από έκρηξη η οποία σημειώθηκε σε αποθήκη όπλων και πυρομαχικών στην περιοχή του Μπρακ Αλ Σάτι, όπως ανακοίνωσε ο στρατιωτικός διοικητής της νότιας Λιβύης.

Ο στρατηγός Μοχάμεντ Αλ Ντάχμπι διευκρίνισε ότι ο απολογισμός αυτός είναι «προσωρινός».

Το Μπρακ Αλ Σάτι βρίσκεται σε απόσταση 650 χιλιομέτρων νοτίως της Τρίπολης.

Ο κ. Ντάχμπι είπε ότι «μια ομάδα αγνώστων επιχείρησε να επιτεθεί στην αποθήκη, προκαλώντας έτσι το λυπηρό επεισόδιο».

Η δημόσια τηλεόραση της Λιβύης, από την πλευρά της, μετέδωσε ότι υπάρχουν «νεκροί και τραυματίες» χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό τους.

Σύμφωνα με την πηγή, ομάδα πολιτών επιτέθηκε στην αποθήκη με στόχο να κλέψει τον χαλκό των πυρομαχικών, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλές εκρήξεις.

Η τηλεόραση, η οποία επικαλείται μαρτυρίες των τραυματιών, ανέφερε ότι μεταξύ των δραστών υπήρχαν και αφρικανοί μετανάστες.

Βεγγάζη: Νεκροί τέσσερις στρατιώτες

Στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με ομάδα ενόπλων, όπως ανέφερε νοσοκομειακή πηγή.

Η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Αλ Τζάλα, Φάντια Αλ Μπαργάτι, είπε ότι μεταφέρθηκαν εκεί τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες. Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη συνοικία Σίντι Χαλίφα μεταξύ του στρατού και ομάδας ενόπλων οι οποίοι επιχείρησαν να μπουν στην πόλη από την ανατολική είσοδό της, διευκρίνισε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, η οποία ωστόσο δεν διευκρίνισε σε ποια ομάδα ανήκαν οι άνδρες αυτοί.

Νωρίτερα, άλλος ένας στρατιώτης είχε σκοτωθεί στην ίδια πόλη όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε, ενώ την Τετάρτη τρεις συνάδελφοί του βρήκαν το θάνατο σε διαφορετικές επιθέσεις.

Στη Βεγγάζη οι κάτοικοι συνεχίζουν για τρίτη ημέρα τη γενική απεργία που έχουν κηρύξει με αίτημα την αποχώρηση των ενόπλων ομάδων από την πόλη, μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Δευτέρα μεταξύ του στρατού και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Άνσαρ Ασαρία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)