to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:43 | 16.05.2021

Διεθνή

Λιβόρνο: Οι Ιταλοί λιμενεργάτες αρνήθηκαν να φορτώσουν πλοίο με πυρομαχικά για το Ισραήλ

Έμπρακτη αλληλεγγύη: Λιμενεργάτες στο Λιβόρνο της Ιταλίας και το συνδικάτο τους, που ανήκει στην ιταλική Ένωση Συνδικάτων Βάσης (USB), αρνήθηκαν την Παρασκευή να φορτώσουν το πλοίο «Asiatic Island» που προοριζόταν να μεταφέρει όπλα στο Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό


Την Παρασκευή, το πλοίο “Asiatic Island” έδεσε στο λιμάνι του Λιβόρνο. Χάρη στους ναυτεργάτες – μέλη του συνδικάτου “L’Unione Sindacale di Base” και άλλων ναυτεργατικών συνδικαλιστικών φορέων, αποκαλύφθηκε ότι το εμπόρευμα που προορίζονταν για το λιμάνι του Ashdod ήταν πυρομαχικά.

Αυτά τα όπλα και τα εκρηκτικά προορίζονται για να σκοτώσουν Παλαιστίνιους, οι οποίοι έχουν ήδη πληγεί από τη βάναυση ισραηλινή στρατιωτική επίθεση με τα εκατοντάδες θύματα, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών. Η Ενωση ανακοίνωσε λίγο μετά ότι δεν θα επιτρέψει σε αυτό ή σε άλλες ναυτιλιακές αποστολές εξοπλισμών να αναχωρήσουν για το Ισραήλ.

Τα συνδικάτα των λιμενεργατών στην Ιταλία προσπαθούν να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αποστολές που έρχονται στα λιμάνια τους, προκειμένου να αποφευχθεί η άφιξη στρατιωτικών προμηθειών στο Ισραήλ. Μόλις χθες έλαβαν αναφορά για την παρουσία δεκάδων θωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων έτοιμων να φορτωθούν σε ένα άλλο πλοίο, το Molo Italia.

Το Σάββατο, η L’Unione Sindacale di Base θα κατέβαινε στους δρόμους του Λιβόρνο σε πορεία αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό για να απαιτήσει να σταματήσει άμεσα ο βομβαρδισμός και οι διώξεις των διώξεων των Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στην Ανατ. Ιερουσαλήμ.

Φωτ. από άλλες διαδηλώσεις στην Ιταλία, χθες, 15 Μαϊου (επέτειος, μάλιστα, των 73 χρόνων από τη Νάκμπα, την «καταστροφή», δηλαδή των ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων παλαιστίνιων μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ σε εδάφη της ιστορικής Παλαιστίνης)

Με πληροφορίες από την ιταλική ιστοσελίδα contropiano.org και το news2sea.com/

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)