to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:29 | 11.10.2013

Πολιτισμός

Live… Live… και πάλι Live! Συναυλίες για όλα τα μουσικά γούστα έως την Κυριακή 13/10

Oι επιλογές του Left.gr για τις επόμενες τρεις ημέρες…


Από τον Πάνο Ραμαντάνη

Contra Limit (Παρασκευή 11/10)
5 χρόνια παρουσίας στο χώρο με πάνω από 50 live εμφανίσεις και οι Συριανοί heavy rockers είναι εδώ, «γιορτάζοντας», κατά κάποιο τρόπο, την κυκλοφορία του νέου τους EP με τίτλο: «Four Barrels From an Island» με μια εμφάνιση στο Six D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι) την Παρασκευή 11/10.

Μαζί τους στην σκηνή θα βρεθούν οι 45 Rats και Void Droid.
Το live θα ξεκινήσει 21:30 και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη



Lamia Bedioui (Παρασκευή 11/10)
Η Τυνήσια δημοφιλής ερμηνεύτρια Lamia Bedioui μαζί με το συγκρότημά της παρουσιάζει στον Κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων ) την Παρασκευή 11/10, στις 20.30, τη μουσική παράσταση «η Χρυσή Πορτοκαλέα».

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τη Μεσόγειο,  τη Mare Nostrum των Ρωμαίων, την Έσω Θάλασσα των Ελλήνων.



Thanos Athanasopoulos Trio (Παρασκευή 11/10)
Με τον Βασίλη Στεφανόπουλο στο κοντραμπάσο και τον Owen Hart jr στα ντραμς, ο Θάνος Αθανασόπουλος ετοιμάζει για το κοινό του Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μετς), την Παρασκευή 11/10, στις 22:30, μελωδίες που άλλοτε ακολουθούν την παράδοση του bebop και του hardbop και άλλοτε φλερτάρουν με την free jazz, τις funk και τις rock ατμόσφαιρες.



Χαΐνηδες (Παρασκευή 11/10)
Ο χώρος πολιτισμού Passport (Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς )παρουσιάζει τους Χαΐνηδες live την Παρασκευή 11/10, στις 21:30.
 
Μια μουσική διαδρομή από την Κρήτη ως τη Μικρασία και από την Ανατολή πίσω στα Βαλκάνια.

Oι Χαϊνηδες στο PassPort



Still Corners (Παρασκευή 11/10)
Η alternative Αθήνα βλέπει τους Still Corners σε μια  live εμφάνιση, στο An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια), την Παρασκευή 11/10, στις 21:30.  Η λονδρέζικη μπάντα έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα παρέα με τα τραγούδια του τελευταίου τους album «Strange Pleasures».

Την συναυλία θα ανοίξουν οι Spectralfire.



4ο Django Fest (Σάββατο 12/10 έως Κυριακή 13/10)
Το 4ο Django festival της Αθήνας έρχεται, για ακόμη μια φορά στο φιλόξενο πάρκο Αγ.Τριάδας “Λαμπηδόνα”, στο Βύρωνα το Σάββατο και την Κυριακή 12 & 13 Οκτωβρίου 2013!
 Η διήμερη γιορτή του manouche και swing/jazz ήχου επιστρέφει με συναυλίες και πολλά παράλληλα δρώμενα για όλους! Συμμετέχουν τα σχήματα (με αλφαβητική σειρά):
 
DIMINUITA
GADJO DILO
GROOVIN' HIGH (Πάτρα)
GHOST NOTES (Βόλος)
JE SWING
JITTERBUGS (Θεσσαλονίκη)
SWINGAZOO
SWING APRES MIDI

Σε ένα μοναδικό ανοιχτό χώρο στη Λαμπηδόνα που κατάφερε να δείξει το πραγματικό πρόσωπο του φεστιβάλ. Ένας χώρος όπου με τη δράση του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα εδώ και δύο χρόνια, έχει μετατραπεί σε ένα κύτταρο κοινωνικής αλληλεγγύης, αγώνα και πολιτισμού για τον Βύρωνα και όχι μόνο!
 
Το φεστιβάλ αποτελεί μια πρωτοβουλία των μουσικών και φίλων της gypsy jazz και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ομάδας Plenty projects, του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου της Λαμπηδόνας, καθώς και την ανεκτίμητη βοήθεια εθελοντών. Στο χώρο της Λαμπηδόνας θα λειτουργεί bar και κουζίνα.
Οι δραστηριότητες αρχίζουν στις 18.00 το Σάββατο και στις 17.00 την Κυριακή. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη!



Fruto5, Echo Canyon, Mitches and the Bitches (Σάββατο 12/10)
Τρία αθηναϊκά music projects μοιράζονται το stage στο Frown Tails (Αγ. Ελεούσης 14 και Πρωτογένους, Μοναστηράκι), γεμίζοντάς το με electronic, kraut rock και punk ήχους. Η συναυλία αναμένεται να ξεκινήσει στις 21:00

Boo Boo Davis (Σάββατο 12/10 – Τρίτη 15/10)
Ένας αυθεντικός καλλιτέχνης των Mississippi blues, ο Boo Boo Davis (φωνή, φυσαρμόνικα) φέρνει εικόνες και ήχους από το Δέλτα του Μισσισσιππή, παρέα με τον κιθαρίστα Jan Mittendorp και τον ντράμερ Jon Gerritse σε μουσικό 4ήμερο (12/10 -15/10) στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μετς).

Ωρα έναρξης: Σάββατο στις 22.30 – Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.30 



Congo Natty (Σάββατο 12/10)
O "βασιλιάς της ragga jungle" Congo Natty, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, παρέα με τους Congo Dubz, για ένα live, το Σάββατο 12/10, στις 21:30, στο ANOΔΟΣ Live Stage (Πειραιώς 183).

Τον  Congo Natty θα πλαισιώνουν ονόματα της εγχώριας σκηνής και συγκεκριμένα οι Fundracar, "Κακό Συναπάντημα" από τη Θεσσαλονίκη, ενώ το warm up με DJ set έχουν αναλάβει οι Anna Mystic μαζί με τον Blend Mishkin, Big Bang (Jeph1 & Billy Widz) και Sounds Under Pressure από την Πάτρα.

Déesse (Κυριακή 13/10)
Το Ελβετικό συγκρότημα των Déesse αφήνει για λίγο τη Ζυρίχη για να συναντηθεί με το αθηναϊκό κοινό στη σκηνή του Six D.O.G.S.(Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι) την Κυριακή 13/10, στις 21:00.

Ύστερα από επιτυχημένες εμφανίσεις μαζί με τον Peter Murphy, τους Agent Side Grinder και πολλούς άλλους, το συγκρότημα της Γερμανικής εταιρίας AFMusic, θα βρεθεί στην Αθήνα για ένα live γεμάτο dark pop ήχους. Μαζί με τους Déesse οι Skinner Box και Dead Buildings.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)