to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:45 | 25.10.2013

Πολιτισμός

Live… Live… και πάλι Live! Μουσικές εκδηλώσεις για όλα τα μουσικά γούστα έως την Δευτέρα 28/10

Oι επιλογές του Left.gr για τις επόμενες τέσσερις ημέρες…


Σταύρος Νταντούς – Los Tigainos (Παρασκευή 25/10)
Ο Σταύρος Νταντούς και η Los Tigainos έρχονται για πρώτη φορά στο Floral (Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων), την Παρασκευή 25/10, στις 22:00,  για να μεταδώσουν την αγάπη τους για την αφρο-κουβανέζικη μουσική και τα κουβανέζικα κρουστά Bata, στήνοντας ένα ξέφρενο πάρτυ! Η Τιγκαϊνη εξάλλου σύμφωνα με θεωρίες  αποτελεί το βασικό συστατικό της  ζωτικότητας και της  ουσίας της ζωής! Τα υπόλοιπα επί σκηνής…



Fall of Man (Παρασκευή 25/10)
H πενταμελής αθηναϊκή punk rock-metal μπάντα, Fall of Man, παρέα με τους Bad Bid, Chasing Suns και Stars and Trucks, θα βρεθούν στη σκηνή του Κυττάρου (Ηπείρου 48 & Αχαρνών Αθήνα), την Παρασκευή 25/10 για ένα μουσικό live που αναμένεται να αρχίσει στις 20:00. Οικογενειακό ζεστό κλίμα, πολλές μελωδίες, και ίσως λίγο λιγότερο metal από ότι έχουμε συνηθίσει…



Balinese Beast, Wham Jah (Παρασκευή 25/10)
Τα δυο αθηναϊκά underground σχήματα, με ιδιαίτερη (πειραματική) μουσική ταυτότητα,  γιορτάζουν επί σκηνής την κυκλοφορία του νέου τους split LP, μ’ ένα live που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 25/10, στο Vinyl Microstore (Διδότου 34, Εξάρχεια), στις 21:00 και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη…



Audiobreed LP Release Live w/ SuperPuma (Παρασκευή 25/10)
Οι Audiobreed γιορτάζουν την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, “All Shades of Colours, but Only Red I See, παρέα με τους Superpuma, προσκαλώντας τους φίλους, σε μια live βραδιά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο gig space του six d.o.g.s. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι), σήμερα Παρασκευή 25/10, στις 21:00
Οι Audiobreed σχηματίστηκαν το 2008 στον Πειραιά. Η μουσική τους είναι ένας συνονθύλευμα από heavy rock, stoner rock και southern metal επιρροές. Το 2012, μετά από πολλές αλλαγές στη σύνθεση της, η μπάντα μπήκε στο στούντιο και ηχογράφησε το πρώτο της άλμπουμ “All Shades of Colours, but Only Red I See”, το οποίο κυκλοφόρησε μέσα στο 2013.
Οι Superpuma δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2007 και παίζουν δυνατό rock ‘n’ roll με πειραματικά blues και alternative punk στοιχεία. Το 2009 ηχογράφησαν το πρώτο τους demo με τίτλο “Speed the plow” και το 2011 ολοκλήρωσαν τον πρώτο τους δίσκο “Big Cats on the Prowl”, που περιέχει 9 κομμάτια και ένα 36σέλιδο comic σχεδιασμένο από τον κιθαρίστα της μπάντας. Το 2013 ο Crosseyed αντικατέστησε τον Lefty στη θέση πίσω από το μικρόφωνο.



Parabebop Activity (Παρασκευή 25/10)
To Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μέτς) παρουσιάζει στην σκηνή του, τον Τάκη Πατερέλη και την μουσική του ομάδα, για μια ζωντανή εμφάνιση την Παρασκευή 25/10, στις 22:30.
Όταν αναφερόμαστε στην Ελληνική jazz σκηνή, αναφερόμαστε, κατ΄ αρχάς, σε κάποιους μουσικούς που δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο Πατερέλης είναι ένας από τους πρωτεργάτες της ντόπιας jazz & latin jazz. Καθόλου τυχαίο γεγονός το ότι ήταν και παραμένει η ψυχή των Cubana Bop, εδώ και 20 χρόνια. Δίπλα στο altosax, δεύτερο σολιστικό όργανο η κιθάρα του Αντώνη Πρίφτη, ενός από τους πιο σημαντικούς νέους jazzers με προσωπικό στυλ.
Το ολοκαίνουργιο κουϊντέτο είναι επικεντρωμένο στην caribbean διάσταση του bop, έτσι όπως την ανέπτυξε ο Sonny Rollins, αφού πρώτα είχε κάνει την τεράστια διαδρομή του ως μείζων boper σαξοφωνίστας.



 Dawn of the Dead Festival (Σάββατο 26/10)
Το πρώτο Dawn of the Dead Festival είναι γεγονός!
Serenity Broken, Prejudice Reborn, Six String Noise και Conspiranoia θα είναι τα τέσσερα συγκροτήματα που συμπληρώνουν το line up του πρώτου Dawn of the Dead Festival που θα πραγματοποιηθεί στο An Club (Σολωμού 13-15 Εξάρχεια) το Σάββατο 26/10.
Το Dawn of the Dead Festival είναι μια νέα προσπάθεια συγκέντρωσης συγκροτημάτων από όλο το φάσμα του μοντέρνου σκληρού ήχου, με στόχο να γίνει θεσμός στα συναυλιακά δρώμενα της Αθήνας.
Οι πύλες του An Club θα ανοίξουν στις 20:30



Flying Jazz "Σύγχρονη Τζαζ με άρωμα από Μεσόγειο" (Σάββατο 26/10)
Ένα κουαρτέτο σύγχρονης τζαζ χτισμένο γύρω από τον ηλεκτρονικό ήχο του Hammond Organ και στελεχωμένο με μερικούς από τους καλύτερους Eλληνες μουσικούς, σε μία μοναδική εμφάνιση, το Σάββατο 26/10, στις 22:30, στην σκηνή του Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μέτς).
Ο Στέφανος Ανδρεάδης, ο Δήμος Δημητριάδης, ο Γιώργος Κοντραφούρης κι ο Αλέξανδρος Κτιστάκης, καθηγητές όλοι τους στο μοναδικό Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα Σπουδών Τζαζ στην Ελλάδα του Ιονίου Πανεπιστημίου, ηχογράφησαν το Μάιο του 2010 τη μουσική του πρώτου, με τίτλο «Flying Jazz».
Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί η προσωπική αυτή δουλειά από τις Free Voice records / FMrecords, που περιλαμβάνει 8 κομμάτια σε δική του σύνθεση και παραγωγή. Στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του δίσκου, παίζει δίπλα στους δασκάλους του ο Βασίλης Ποδαράς, απόφοιτος του τζαζ τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου, ένας από τους πιο ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους ντράμερ της ελληνικής τζαζ σκηνής.



Dead Meadow (Σάββατο 26/10)
Μία από τις πιο αξιοσέβαστες αμερικανικές μπάντες του ψυχεδελικού stoner rock, οι εκρηκτικοί Dead Meadow του Jason Simon, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχοντας στις αποσκευές τους νέο άλμπουμ, το καταπληκτικό «Warble Womb», και τόνους fuzz έτοιμου να εκραγεί!
Έτσι, το Σάββατο 26/10, στις 21:00, οι πύλες του six d.o.g.s. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι) ανοίγουν για να υποδεχθούν τους Dead Meadow. Την συναυλία ανοίγουν οι Noise Figures…



Gramatik  (Κυριακή 27/10)
O Σλοβένος dj/ παραγωγός Gramatik  θα βρεθεί στη σκηνή του «Βοτανικός Live Stage», την Κυριακή 27/10, για μια μοναδική βραδιά γεμάτη πρωτοποριακούς ήχους, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του.
Το ενδιαφέρον του Gramatik για την τεχνολογία φάνηκε από πολύ νωρίς. Στα τρία του χρόνια τον ανακάλυψε η μητέρα του κολλημένο στο ραδιόφωνο της μεγάλης του αδελφής να “τσεκάρει” κασέτες με αμερικάνικη funk, jazz, soul και blues μουσική. Ήταν η αρχή…
O Gramatik προσγειώθηκε στο αμερικανικό έδαφος σαν ένας πολυσχιδής και ολοκληρωμένος καλλιτέχνης, που ξέρει πως να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο. Και μόνο περαστικός δεν φαίνεται να είναι… O Gramatik ήρθε για να μείνει!
Τα υπόλοιπα, μετά την συνάντησή του με ελληνικό κοινό…


Follakzoid (Δευτέρα 28/10)
Ακόμη ένα group από το δυναμικό της Sacred Bones, έρχεται από το Σαντιάγο της Χιλής και είναι ένα σχήμα που εδράζεται στο «κλασικό» krautrock και στις δημιουργικές του παραφυάδες. Το γκρουπ αποτελείται από καλλιτέχνες (γενικώς και με την ευρεία έννοια ): ένας είναι φωτογράφος, άλλος είναι αρχιτέκτονας και άλλος σκηνοθέτης.
Το πρόσφατο άλμπουμ των Follakzoid λέγεται «ΙΙ» και είναι ένα ταξίδι σε ήχους που ανανεώνουν μοναδικά την παράδοση της γερμανικής σχολής των ’60s. Οι Follakzoid παίζουν μαζί εδώ και πέντε χρόνια και δείχνουν να φτιάχνουν όλο και πιο μεστή και αφηγηματική μουσική.
Θα τους ακούσουμε live στο six d.o.g.s. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι), την Δευτέρα 28/10, στις 21:30. Την συναυλία ανοίγουν οι Acid Barretts…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)