to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:25 | 12.03.2021

Πολιτική

Αντιπαράθεση στη Βουλή για το όργιο αστυνομικής βίας - Ίχνος αυτοκριτικής από τον Κυρ. Μητσοτάκη

«Σας κατηγορώ κ. Μητσοτάκη»: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκάλεσε τον πρωθυπουργό πως αν κάποιος πυροδοτεί την ένταση, είναι ο ίδιος. «Δεν βρεθήκατε αντιμέτωπος με την οργή των "μπαχαλάκηδων" κ. Μητσοτάκη, βρεθήκατε αντιμέτωπος με την οργή των νοικοκυραίων στη Νέα Σμύρνη, αφού μετατρέψατε μια μεσοαστική συνοικία σε εμπόλεμη ζώνη» - Ίχνος αυτοκριτικής και έκθεση ιδεών από τον Κυρ. Μητσοτάκη


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να απαντήσει ενώπιον της Βουλής, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού»,  στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα με θέμα την πρωτοφανή αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν.

Ο Αλ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με το «Σας κατηγορώ κ. Μητσοτάκη»: για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, για το αποτυχημένο 5μηνο lockdown, για το διχαστικό σας διάγγελμα, επειδή προωθείτε τον διχασμό. «Δεν είναι η οργή των μπαχαλάκηδων, είναι η οργή των νοικοκυραίων αυτό που είδατε στη Νέα Σμύρνη προχθές, αφού μετατρέψατε μια μεσοαστική γειτονιά σε εμπόλεμη ζώνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης απέφυγε, με προκλητικό μάλιστα ύφος, να απαντήσει επί της ουσίας σε όσα του προσήψε ο Αλέξης Τσίπρας, με ομιλίες - εκθέσεις ιδεών, ενώ εκφώνησε ένα υποκριτικό «συγνώμη» για «όλα τα περιστατικά βίας, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας υπενθύμισε τις «επιδόσεις» της κυβέρνησης ΝΔ στην καταστολή: από την εισβολή στην οικία Ινδαρέ, την «απόβαση» των ΜΑΤ στη Χίο και τη Λέσβο, τους ξυλοδαρμούς πολιτών στις πλατείες, τις αστυνομικές επεμβάσεις κατά των φοιτητών, την επίθεση με δακρυγόνα στη συγκέντρωση για την ιστορική στιγμή της καταδίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο.

Η πρωτολογία του Αλ. Τσίπρα:

Η απάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη:

Η δευτερολογία του Αλ. Τσίπρα:

H απάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη:

O Kυρ. Μητσοτάκης όφειλε να δώσει απαντήσεις, για την απρόκλητη απαγόρευση διαδηλώσεων και τη διάλυσή τους, για τις ασύδοτες συμπεριφορές των αστυνομικών ακόμα και σε απλούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης. για τη διάχυτη αστυνομική βία και το όργιο καταστολής σαν αυτό που βίωσαν εκατοντάδες πολίτες προχθές στη Νέα Σμύρνη, για την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια και την ποινικοποίηση κάθε διαμαρτυρίας. 

Η συζήτηση διεξήχθη μερικές ώρες μετά την ογκώδη διαδήλωση στο Σύνταγμα, το βράδυ της Πέμπτης, στο πλαίσιο της «ημέρας Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό» αλλά και ένα 24ωρο μετά την κατασταλτική επιχείρηση στο ΑΠΘ για την διάλυση μιας κατάληψης που είχε ανακοινωθεί ότι θα λήξει...

Τελευταία αποκάλυψη, το βίντεο με μολότοφ να εκτοξεύεται από τη μεριά της αστυνομίας προς διαδηλωτές στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)