to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:00 | 06.09.2018

Πολιτική

Ν. Παππάς: Με αναστοχασμό και αυτοπεποίθηση περνάμε στην επόμενη ημέρα της τηλεόρασης (βίντεο)

Για μια καινούρια μέρα στην ελληνική τηλεόραση με ρυθμιστικό πλαίσιο και σημαντικά κίνητρα για τις οπτικοακουστικές παραγωγές, έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακς Πολιτικής, ο οποίος μίλησε σε ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA


Για μια καινούρια μέρα στην ελληνική τηλεόραση με ρυθμιστικό πλαίσιο και σημαντικά κίνητρα για τις οπτικοακουστικές παραγωγές, έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος μίλησε σε ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.

Αναφορικά με τις περιφερειακές άδειες, ανέφερε ότι θα ξεκινήσει διαβούλευση με το ΕΣΡ, κάνοντας λόγο για μια πιο περίπλοκη διαδικασία, καθώς στις περιφερειακές άδειες θα πρέπει να καταλήξουν σε αριθμό ανά Περιφέρεια, οπότε θα χρειαστεί κάποιο διάστημα, ώστε να οριστικοποιηθούν οι όροι. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν τα Συνταγματικά ερωτήματα που υπήρχαν με τον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, υπάρχει συσσωρευμένη τεχνογνωσία και έτσι «με στοχασμό μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη μέρα της τηλεόρασης». Απευθυνόμενος σε όσους επιτέθηκαν και στον ίδιο και στην κυβέρνηση αναφορικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Παππάς έθεσε το ερώτημα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εάν τώρα διαφωνούν με τη ρήτρα για τους εργαζόμενους ή το τίμημα για τα κανάλια.

Για τις δύο εναπομείνασες «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες, ο Ν. Παππάς είπε ότι ο νόμος περιγράφει τι πρέπει να γίνει, και ότι εάν μέχρι την προκήρυξη των θεματικών υπάρξει έμπρακτο επιχειρηματικό ενδιαφέρον, η Πολιτεία υποχρεούται να προκηρύξει τις εναπομείνασες άδειες.

Δείτε τη συνέντευξη:

Μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείου ΨΗΠΤΕ που εισήχθη στη Βουλή για την κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών της χώρας με τηλεοπτικό σήμα, ο κ. Παππάς -αφού χαρακτήρισε άτιμο και ανήθικο 400.000 συμπολίτες μας να μην έχουν πρόσβαση στο ελληνικό τηλεοπτικό σήμα- είπε ότι τώρα, βάσει των πρωτοβουλιών που πάρθηκαν, μετά τη Θράκη και τα νησιά της παραμεθορίου, θα καλυφθούν μέσω επιδότησης όλες οι «λευκές» περιοχές της χώρας που δεν μπορούσαν να δουν τα ελληνικά κανάλια.

Απαντώντας για τις κινήσεις του Υπουργείου του αναφορικά με το γρήγορο ίντερνετ, επισήμανε ότι το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ έχει κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ, ιδιωτικές και δημόσιες, για να φτάσει η οπτική ίνα σε κάθε νοικοκυριό. Προέτρεψε, επίσης, τον κόσμο να μπει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου για το super fast broadband και να ενημερωθεί εάν ήδη είναι σε περιοχή που καλύπτεται από την οπτική ίνα, κάνοντας λόγο για 30πλάσιες ταχύτητες συνδεσιμότητας.

Απαντώντας για το θέμα των συντάξεων ενόψει και των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Ν. Παππάς είπε ότι η τελική ημερομηνία για να αποφασισθεί το μέτρο είναι η κατάθεση του προϋπολογισμού, σημειώνοντας ότι τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ δείχνουν καλά ταμειακά αποτελέσματα, συνεπώς δεν θα υπάρξει λόγος για να εφαρμοστεί το μέτρο. Η ελληνική φαρέτρα γεμίζει στη διαπραγμάτευση, εκτίμησε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι θα έρθουν σε συμφωνία και δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί το μέτρο.

Μιλώντας για τη ΔΕΘ, τόνισε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών με το σήμα ότι η Ελλάδα ανακάμπτει. Αναφερόμενος στην αμερικανική αποστολή, είπε ότι η συμμετοχή των ΗΠΑ πολλαπλασιάζει τα θετικά μηνύματα της ανάκαμψης που η ελληνική Πολιτεία θέλει να στείλει. Η Ελλάδα έχει και τα μυαλά και τις δυνατότητες να παράξει προϊόντα τεχνολογίας, ψηφιακά που μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές μας, συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, ενημερώνοντας ότι αύριο αναχωρεί για τη Θεσσαλονίκη το τρένο με τη συμμετοχή του υπουργείου ΨΗΠΤΕ και τις 120 νεοφυείς επιχειρήσεις και τα εργαστήρια ρομποτικής, για «να δείξουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί».

«Όλοι μαζί να δώσουμε το σήμα ότι η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν, ούτε το βόρειο γείτονά της και μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια» κατέληξε ο Ν. Παππάς. Μιλώντας για το ίδιο θέμα, μεταξύ άλλων, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη», ο Ν. Παππάς επεσήμανε επίσης, «υποστηρίζουμε ως Υπουργείο, ως κυβέρνηση συνολικά, τη δυνατότητα τους (σ.σ. των νεοφυών επιχειρήσεων) να παρουσιάσουν την ιδέα (τους) στο μεγάλο -σε αριθμό- κοινό της ΔΕΘ. Αλλά στέλνουμε και ένα πάρα πολύ σημαντικό μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο φολκλόρ, δεν είναι μόνο διακοπές οι καλύτερες στον κόσμο, με τα ομορφότερα μέρη στον κόσμο, δεν ειναι μόνο αυτό όμως, είναι και ταλέντο, είναι και καινοτομία, είναι δημιουργία είναι και μια χώρα που φαίνεται ότι και το πολιτικό σύστημα έχει ωριμάσει πλέον και αντιλαμβάνεται ότι τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει έμπρακτα να τις υποστηρίζει. Δεν θέλω να διανοηθώ ότι οι επόμενες ΔΕΘ είναι δυνατόν να μην έχουν ξανά την 'Ψηφιακή Ελλάδα' στο επίκεντρο». σημείωσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)