to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:14 | 19.06.2018

πηγή: News247.gr

Πολιτική

Εκβιαστικό μηχανισμό παρακολουθήσεων και υποκλοπών καταγγέλλει η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

Η Μαρία Παπασπύρου αποκάλυψε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής συστηματικές προσπάθειες παρεμπόδισης των ερευνών της, μεσούσης της εισαγγελικής δίωξης για το ΚΕΕΛΠΝΟ.


Την ύπαρξη ενός εκβιαστικού μηχανισμού που έφτασε στο σημείο να παρακολουθεί επιθεωρητές της ΓΕΔΔ, να υποκλέπτει την ηλεκτρονική αλληλογραφία της, να εξαφανίσει έγγραφα και να την απειλεί με fakenews προκειμένου να παρεμποδίσει τις έρευνες για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλες υποθέσεις διαφθοράς κατήγγειλε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

«Προσπαθούν να παρεμποδίσουν το έργο του Γενικού Επιθεωρητή» κατήγγειλε η κυρία Παπασπύρου στη Θεσμών και Διαφάνειας και αποκάλυψε απίστευτες μεθόδους εναντίον της ίδιας αλλά και των ειδικών επιθεωρητών σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στις έρευνες. Κατήγγειλε δε «δυσφημιστικούς και εκβιαστικούς μηχανισμών σε ορισμένα Μέσα του Τύπου» που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τις έρευνες. «Δημοσιογράφος μου έθεσε προθεσμία» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παπασπύρου και αποκάλυψε ότι ο δημοσιογράφους, που δεν κατονόμασε, της έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στο υπηρεσιακό mail για την δημοσίευση «ατεκμηρίωτων και αποσπασματικών απόψεων» περί «δήθεν πολεοδομικών παραβάσεων» που αφορούν την οικογενειακή κατοικία της.

Υπέκλεπταν την ηλεκτρονική αλληλογραφία της

Η κυρία Παπασπύρου αποκάλυψε επίσης ότι το Μάιο του 2016 διαπίστωσε κατά τη διάρκεια ελέγχου ότι ο server της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της στη ΓΕΔΔ είχε μεταφερθεί σε μια εταιρεία τουριστικών επιχειρήσεων. «Όσα ήθελαν τα μάθαιναν, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις» τόνισε και σημείωσε ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 9 Ιουλίου.

Σωματείο του ΚΕΕΛΠΝΟ παρακολουθούσε ποιός έμπαινε στο γραφείο της

Η Γενική Επιθερωήτρια Δημόσιας Διοίκησης κατήγγειλε επίσης ότι μέλη του σωματείου του ΚΕΕΛΠΝΟ πήγαιναν κάτω από το γραφείο της και «παρακολουθούσαν ποιοι έμπαιναν και ποιοι έβγαιναν». Ανέφερε δε ότι κάποιοι από αυτούς «κυνήγησαν και υπάλληλο». Επανέλαβε δε ότι κάποιοι εξαφάνισαν κρίσιμα έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ για να εμποδίσουν τις έρευνες που αφορούν το σκάνδαλο διαφθοράς. «Δυσκολευτήκαμε να βρούμε έγγραφα. Έχουν χαθεί τα έγγραφα από το 2012 και μετά. Η έρευνα είναι πάρα πολύ δύσκολη» ανέφερε σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Οι καταγγελίες της κυρίας Παπασπύρου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς κατηγόρησε, μάλιστα, την κυρία Παπασπύρου ότι είχε προαναγγείλει τις διώξεις που ασκήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από την εισαγγελία κατά στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ για την υπόθεση των διορισμών 23 στελεχών επί υπουργείας του Άδωνι Γεωργιάδη. Η κυρία Παπασπύρου διέψευσε, πάντως, ότι είχε προαναγγείλει διώξεις. «Ήμουν προσεκτική. Δεν είπα ποτέ ότι θα γίνουν διώξεις» τόνισε.

* Ρεπορτάζ του Μηχάλη Χατζηκωνσταντίνου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)