to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:10 | 03.06.2013

Διεθνή

Λίβανος-Συρία: Έξι νεκροί και 38 τραυματίες στην Τρίπολη μέσα σε λιγότερες από 24

Λίβανος-Συρία: Πέντε άνδρες και μια γυναίκα σκοτώθηκαν μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες στην Τρίπολη και 38 άνθρωποι ακόμη τραυματίστηκαν


Πέντε άνδρες και μια γυναίκα σκοτώθηκαν μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο στην Τρίπολη, στον βόρειο Λίβανο, καθώς ξανάρχισαν τα επεισόδια ανάμεσα σε σουνίτες και αλαουίτες, οι οποίοι υποστηρίζουν οι μεν τους Σύρους αντάρτες και οι δε τις συριακές αρχές, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

"Ένας άμαχος σκοτώθηκε και 21 τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές χθες το βράδυ ανάμεσα σε κατοίκους της συνοικίας σουνιτών Μπαμπ ελ Τάμπανεχ και αυτής αλαουϊτών Τζάμπαλ Μόχσεν", διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Σήμερα τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα της Μπαμπ αλ Τάμπανεχ σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν από ελεύθερους σκοπευτές, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Συνολικά 31 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 212 τραυματίστηκαν στις πιο πρόσφατες συγκρούσεις αυτού του είδους, οι οποίες διήρκεσαν μία εβδομάδα και σταμάτησαν στις 26 Μαΐου.

Στις συγκρούσεις αυτές ανάμεσα στους κατοίκους της σουνιτικής συνοικίας Μπαμπ αλ Τάμπανεχ, που πρόσκεινται υπέρ των Σύρων ανταρτών, και αυτών της συνοικίας αλαουϊτών Τζάμπαλ Μόχσεν, οι οποίοι υποστηρίζουν τις αρχές της Συρίας, χρησιμοποιούνται συχνά αυτοπροωθούμενες οπλοβομβίδες, οβίδες και αυτόματα όπλα.

Ο αντίκτυπος της συριακής κρίσης είναι αισθητός και στον υπόλοιπο Λίβανο. Στην Σάιντα, στο νότιο Λίβανο, ο σουνίτης ιμάμης του τεμένους αλ Κουντς, Μάχερ Χαμούντ, δήλωσε ότι αποτέλεσε στόχο των πυρών αυτόματων όπλων αγνώστων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο καθώς πήγαινε περπατώντας στο τέμενος για να προσευχηθεί.

"Πρόκειται για ένα μήνυμα που συνδέεται με την υποστήριξή μου στην Χεζμπολάχ και στην θέση μου υπέρ μιας πολιτικής λύσης στην Συρία", δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Στην κοιλάδα Μπεκάα, στον ανατολικό Λίβανο, το όχημα στο οποίο επέβαινε ένας άλλος σουνίτης ιμάμης ο οποίος πρόσκειται στην Χεζμπολάχ —σύμμαχο των συριακών αρχών—, ο Ιμπραχίμ Μουστάφα Μπρέιντι, δέχθηκε πυρά πολυβόλου και τυλίχθηκε στις φλόγες, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)