to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:35 | 27.04.2020

Διεθνή

Λίβανος: Διαδηλώσεις παρά τα περιοριστικά μέτρα

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα καθώς το κίνημα αμφισβήτησης συνεχίζεται, παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω της επιδημίας του κορονοϊού


Διαδηλωτές έκλεισαν αργά χθες Κυριακή το βράδυ δρόμους σε όλο τον Λίβανο για να διαμαρτυρηθούν για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ANI, μια κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν άμεσα για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους αυτοκινητόδρομους, όπου οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων.

Στην περιοχή Ζάλκα, βορειοανατολικά της Βηρυτού, έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν και έλαβαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με τον Ρόντνεϊ Έιντ, αξιωματούχο του λιβανέζικού Ερυθρού Σταυρού.

Διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων στην Ντμπάιγε, βόρειο προάστιο της Βηρυτού, προκαλώντας την επέμβαση του στρατού και της αστυνομίας.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και την Τρίπολη, ενώ στον αυτοκινητόδρομο Ντάμουρ, νότια της Βηρυτού, νεαροί έκαψαν λάστιχα “για να καταγγείλουν την οικονομική κατάσταση”.

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται πολλές διαδηλώσεις στη διάρκεια της ημέρας, με τους διαδηλωτές να παραμένουν κυρίως στα αυτοκίνητά τους, παρά τους περιορισμούς που έχουν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19 και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τη νύκτα.

Ο Λίβανος γνώρισε στις 17 Οκτωβρίου 2019 ένα τεράστιο κίνημα αμφισβήτησης στη διάρκεια του οποίου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα για να καταγγείλουν την οικονομική κατάσταση και να ζητήσουν την ανανέωση της πολιτικής τάξης, την οποία κατηγορούν για διαφθορά και ανικανότητας.

Εξάλλου εδώ και μήνες η χώρα έχει βυθιστεί σε βαθιά οικονομική κρίση, η οποία έχει επιδεινωθεί από την επιδημία του κορονοϊού.Περίπου το 45& του πληθυσμού του Λιβάνου ζει πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις.

Το 2020 η οικονομία της χώρας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 12%, αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)