to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:35 | 30.06.2013

Διεθνή

Λιτότητα α λα γαλλικά με περικοπές 14 δις

Αντιμέτωπη με δραστικές περικοπές ύψους 14 δις ευρώ φαίνεται πως είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Πρώτα θύματα της λιτότητας θα είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δημόσιοι υπάλληλοι


Η έκθεση του Ελεκτικού Συνεδρίου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία: εάν η ανάπτυξη συνεχίσει να δηλώνει απούσα, που σημαίνει να είναι κατώτερη του 0,1% που προβλέπει η κυβέρνηση, τότε το έλλειμμα θα κυμανθεί γύρω στο 4% του ΑΕΠ. Το ελεγκτικό συνέδριο επιβεβαιώνει έτσι τις συστάσεις  της Κομισιόν προς τη Γαλλία, που προκάλεσαν την ενοχλημένη αντίδραση του Φρανσουά Ολάντ.

Αντίθετα, o σοσιαλιστής πρόεδρος του ελεκτικού Ντιντιέ Μιγκό δεν αντιμετώπισε αρνητικές αντιδράσεις, αλλά είχε μάλιστα την ευκαιρία να εξηγήσει λεπτομερώς μέσα από συνεντεύξεις τους λόγους για τους οποίους επιβάλλονται οι περικοπές.

Έτσι εκτιμάται ότι η κυβέρνηση θα επωφεληθεί από την όλη ατμόσφαιρα για να «τολμήσει» το επόμενο βήμα των δραστικών περικοπών, με εξαγγελίες μέσα στο κατακαλόκαιρο, όπως άλλωστε συνηθίζεται στους δύσκολους καιρούς.

Περικοπές 14 δις

Ήδη με χθεσινές δηλώσεις του o εισηγητής του προϋπολογισμού στο Κοινοβούλιο Κριστιάν Εκέρ δήλωσε ότι η Γαλλία θα προχωρήσει σε περικοπές ύψους 14 δις ευρώ μέσα στο 2014, οι οποίες, μαζί με τις δημοσιονομικές προσπάθειες θα μπορούσαν να φέρουν το έλλειμμα στο 3,5% το 2014 και στο 2,9% το 2015.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι πρώτοι στη λίστα των περικοπών αφού προβλέπεται να μειωθεί η ετήσια αύξηση των αποδοχών τους από 3% στο 0,15%, με συνολική κατάργηση, από την αρχή της πενταετίας, 28.000 δημοσίων θέσεων.

Τα υπουργεία Οικολογίας, Γεωργίας και Πολιτισμού θα πρέπει να προετοιμασθούν για τις μεγαλύτερες περικοπές.

Πηγή:Deutsche Welle

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)