to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:03 | 24.10.2022

Πολιτική

Λίστα Πέτσα: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ξανά το Vouliwatch

Για την άρνηση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας να δώσει στοιχεία - «Δεν μένουμε σπίτι, δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα» ξεκαθαρίζει η δημοσιογραφική ομάδα


Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει για άλλη μια φορά το Vouliwatch, μετά την αμφιλεγόμενη αρνητική απόφαση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σχετικά με το αίτημά του να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για την περίφημη Λίστα Πέτσα.

«Δυόμιση χρόνια - πολλαπλά αναπάντητα αιτήματα, μια δικαστική απόφαση που μας δικαίωνε και επίμονες, αβάσιμες σιωπηρές ή ρητές απορρίψεις από τη Διοίκηση - μετά, ΔΕΝ μένουμε σπίτι, δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα» τονίζει η ομάδα του Vouliwatch.

Έτσι, σε συνέχεια της δικαστικής του δικαίωσης από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και της απρόσμενα απορριπτικής απόφασης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, το Vouliwatch κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη 20 Οκτωβρίου νέα Αίτηση Ακύρωσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ζητώντας να ακυρωθεί η εν λόγω απόφαση της ΕΑΔ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2020 η ομάδα του Vouliwatch υπέβαλε Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων στην Γ.Γ. Επικοινωνίας, το οποίο και απορρίφθηκε δια της σιωπής. Σχεδόν όλο το 2020 και αρχές 2021 κατέθεσε αλλεπάλληλες προσφυγές στην ανεξάρτητη Εθνική Αρχή Διαφάνειας, οι οποίες - επίσης - έπεσαν στο κενό, ενώ τον Ιούνιο διεκδίκησε δικαστικά το δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία με Αίτηση Ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο, από το οποίο δικαιώθηκε πανηγυρικά τον Ιανουάριο του 2022.

Ωστόσο, δυστυχώς, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου και δικαιολογώντας αβάσιμα τις σιωπηρές απορρίψεις και της Γ.Γ. Επικοινωνίας και της ίδιας, κοινοποίησε στο Vouliwatch τον Ιούνιο του 2022, απόφαση με την οποία απέρριπτε ξανά και, αυτή την φορά ρητά, την προσφυγή του.

Το Vouliwatch σχολίασε τότε λιτά και τεκμηριωμένα την απόφαση της ΕΑΔ και επιφυλάχθηκε για τα επόμενα νομικά του βήματα, με αποτέλεσμα να λάβει μια επιθετική και «προειδοποιητική» επιστολή από τον πρώην Διοικητή της ΕΑΔ, Άγγελο Μπίνη, ο οποίος κατηγορούσε την ομάδα ευθέως για διάδοση ψευδών ισχυρισμών και απαιτούσε να ανακαλέσει.  πάραυτα.

Στην δική του απαντητική επιστολή το Vouliwatch ξεκαθάρισε ότι «ουδέποτε διέδωσε ψευδή και αβάσιμες πληροφορίες και φημίζεται για την αμεροληψία, τη διασταύρωση και την επαλήθευση των δεδομένων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)