to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:24 | 09.12.2021

Πολιτική

Λήψη μέτρων για την εξάλειψη της λαθροϋλοτομίας και για την ενίσχυση των Δασικών Υπηρεσιών ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μέτρα για προστασία των δασών από λαθροϋλοτομίες και ενίσχυση των Δασικών Υπηρεσιών ζητούν με ερώτησή τους 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ


Ερώτηση για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την εξάλειψη της λαθροϋλοτομίας και για την ενίσχυση των Δασικών Υπηρεσιών, κατέθεσαν προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σαράντα (40) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των περιστατικών λαθροϋλοτομιών και ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Σύμφωνα με πρόσφατες καταγγελίες παρατηρούνται λαθροϋλοτομίες και παράνομη εμπορία ξύλων σε περιοχές της Δράμας, του Κιλκίς και της Αιτωλοακαρνανίας.

Για την αποτελεσματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε την Εθνική Στρατηγική για τα Δάση που προβλέπει την ενδυνάμωση των Δασικών Υπηρεσιών με προσωπικό και χρηματοδότηση και συγκεκριμένες δράσεις για την αντιμετώπιση των παράνομων ενεργειών στα δάση. Σχεδίασε ακόμη και υλοποίησε το Ειδικό Πρόγραμμα Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών και το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την Αντιπυρική Προστασία των Δασών που απασχόλησε 5.066 εργαζομένους.

Οι βουλευτές εντοπίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, ενώ ο προϋπολογισμός για τις Δασικές Υπηρεσίες του 2022, παρά την τεράστια καταστροφή του καλοκαιριού, μειώνεται σε σχέση με το έτος 2021 ενώ υπάρχει δήλωση του Δασάρχη Κιλκίς για εξάντληση των πιστώσεων για την κάλυψη των υπερωριών και των περιπόλων ήδη από τον Οκτώβριο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ερώτησή τους ζητούν απαντήσεις για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πρόληψη και καταστολή της λαθροϋλοτομίας, για τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί στα δάση και τα αποτελέσματα αυτών, για την διασφάλιση των δασικών υπαλλήλων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, αλλά και για την στελέχωση των δασικών υπηρεσιών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)