to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:51 | 24.06.2020

πηγή: Η Αυγή

Κοινωνία

Λιποθύμησε από πείνα 9χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο (Video)

Κραυγή αγωνίας από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους - "Νεκρή πόλη" χαρακτήρισε την Ρόδο ο πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων


Ένα 9χρονο παιδί λιποθύμησε από την πείνα περιμένοντας να αγοράσει ψωμί στη Ρόδο. Η μητέρα του κοριτσιού που εργαζόταν ως ξενοδοχοϋπάλληλος έχει μείνει άνεργη λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο Ρόδο από τον κορωνοϊό. Ο πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θ. Σταμούλης μιλώντας στο OPEN, επιβεβαίωσε το περιστατικό ενώ περιέγραψε την "κατάντια του νησιού" όπως τη χαρακτήρισε καθώς 20.000 συνάδελφοί του είναι στον αέρα, οι κρατήσεις είναι ελάχιστες και μόνο το 20% των ξενοδοχείων του νησιού έχουν ανοίξει.

Εξηγώντας την σοβαρή κατάσταση είπε ότι "το Εργατικό κέντρο της Ρόδου θυμίζει κατοχικές περιόδους" αφού ξενοδοχουϋπάλληλοι έρχονται για να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους. Η Ρόδος είναι μία πόλη νεκρή" πρόσθεσε. "Να ανοίξει ο κ. Βρούτσης την πλατφόρμα των 534ευρώ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, διαφορετικά η Ρόδος θα θρηνήσει πολλά θύματα" σημείωσε ο ίδιος, καταγγέλλοντας ότι τα μόνα χρήματα που έχουν πάρει - και αυτά μετά από πιέσεις - είναι τα 800 ευρώ, του Μαρτίου.

"Πολλές οικογένειες στη Ρόδο δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά αυτή τη στιγμή", δήλωσε η Σ. Μάνια από τον Φιλανθρωπικό σύλλογο Αγία Σοφία Ρόδου. «Δεν υπάρχουν τουρίστες, δεν έχουν ανοίξει τα καταστήματα του νησιού, το νησί πλήττεται από την ανεργία, θα είναι δύσκολος και ο χειμώνας» εκτίμησε καταληκτικά η Σ. Μάνια.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά τον ελληνικό τουρισμό

«Ποτέ ξανά η Ρόδος, η ναυαρχίδα του τουρισμού, δεν έχει βιώσει τέτοιες τραγικές καταστάσεις. Ποτέ στη Ρόδο δεν έβλεπες τέτοιες εικόνες απελπισίας, με κλειστά μαγαζιά, με μια έρημη Μεσαιωνική πόλη, με εργαζόμενους να πουλάνε τα τιμαλφή τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου.

«Ακόμα και στη διάρκεια των πρώτων μνημονίων, η Ρόδος είχε καταφέρει να έχει τις μικρότερες απώλειες σε ότι αφορά την οικονομική επιβίωση των συμπολιτών μας, ακριβώς γιατί οι άνθρωποι του τουρισμού –εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, έμποροι-  στήριξαν και κράτησαν το νησί «στα πόδια του». Ακολούθως, οι πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας με μια σειρά από οριζόντια μέτρα, η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και ένα πλεόνασμα με «μαξιλάρι» 37 δις ευρώ, κράτησε την κοινωνία όρθια» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου.

«Σήμερα, με πρόσχημα την πανδημία και την «εργαλειοποίησή» της για την εξυπηρέτηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης,

- φυτρώνουν «λεφτόδεντρα» με τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος με αδιαφανή τρόπο, με απίστευτο κυνισμό και ρουσφετολογικές και χαριστικές ρυθμίσεις για μια συγκεκριμένη πλουτοκρατική ολιγαρχία

- συρρικνώθηκε η απασχόληση κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, παρότι μόλις το τελευταίο από τα συνολικά έξι δεκαπενθήμερα της εν λόγω περιόδου συνέπεσε με το lockdown που επέβαλαν οι αρχές (ΕΛΣΤΑΤ, 23/6/20)

- η κυβέρνηση εφαρμόζει συνταγές λιτότητας του παρελθόντος που οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή  το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας και με επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθεί να εξαφανίσει τα προβλήματα και να κρύψει την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων του Τουρισμού

- το «μπάχαλο» του επιτελικού κράτους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτα και σωρεία απολύσεων.

Το φάντασμα της φτωχοποίησης και ανέχειας είναι και πάλι εδώ, με συνεχείς εικόνες θλιβερών παραδειγμάτων που καταδεικνύουν την ακριβή εικόνα της κατάστασης στα νησιά μας και στη χώρα γενικότερα. Τα περιστατικά λιποθυμιών παιδιών και η απότομη αύξηση των ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών επανέρχονται στην ημερήσια ειδησεογραφία. Η κοινωνία μας καταρρέει και είναι επιτακτική η ανάγκη να ενισχυθούν άμεσα οι εποχικά εργαζόμενοι και οι τουριστικές επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά τον ελληνικό τουρισμό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» έχει προτείνει ένα γενναίο πρόγραμμα εμπροσθοβαρούς στήριξης με οριζόντια μέτρα για την ενίσχυση της ζήτησης, την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Για παράδειγμα:

• Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού και των μεταφορών, επιδότηση 100% των ασφαλιστικών εισφορών και 40% των μισθών από το κράτος, με υποχρέωση καταβολής του υπόλοιπου 60% του μισθολογικού κόστους από την επιχείρηση.

• Ένεση ρευστότητας εφάπαξ ΜΗ επιστρεπτέας ενίσχυσης σε άμεσα ή έμμεσα πληττόμενους αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις.

• Μόνιμη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%

• 12 δις ρευστότητα μέσω αναπτυξιακής τράπεζας, εμπορικών τραπεζών και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων

• πρόγραμμα «Διακοπές για Όλους» με χορήγηση ατομικών επιταγών (voucher) διαμονής και μετακίνησης που καλύπτουν 3 εκατομμύρια πολίτες, ύψους 700 εκ. € για τους θερινούς μήνες, με προοπτική επέκτασης του μέχρι τέλους του χρόνου στο 1 δις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρωγός στην προσπάθεια των πληττόμενων επιχειρηματιών και εργαζομένων για επιβίωση με αξιοπρεπείς συνθήκες, διεκδικώντας την άμεση και οριζόντια στήριξη όσων σήμερα υποφέρουν από τις πολιτικές επιλογές της ΝΔ» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου.

ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ: Μόνο η κορυφή του παγόβουνου

¨Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ: 

«Το τραγικό περιστατικό με το κοριτσάκι που λιποθύμησε από την πείνα, που σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ σήμερα τους έκοψε και το ρεύμα, όπως και τα άλλα που είδαν το φως της δημοσιότητας στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, σαν την άνεργη καρκινοπαθή μητέρα τριών παιδιών, άλλες καταγγελίες που μας έρχονται, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Είναι επακόλουθο της κατάστασης που διαμορφώνεται για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στην περιοχή μας που είναι στον αέρα και χωρίς εισόδημα.
Τα τελευταία χρήματα που μπήκαν στα περισσότερα νοικοκυριά ήταν στις αρχές Απρίλη. Ρεύματα, νερά, υποχρεώσεις είναι όλα απλήρωτα και με βάση τα μέτρα της κυβέρνησης τα επόμενα χρήματα, θα είναι μετά τα μέσα Ιούλη, για τους «τυχερούς» που θα ενταχθούν στα μέτρα.
Είναι πραγματική πρόκληση να δίνονται όλα αυτά τα προνόμια στη μεγαλοεργοδοσία, να τους δίνει η κυβέρνηση ό,τι ζητήσουν αμέσως όταν είχαν θησαυρίσει τα προηγούμενα χρόνια.
Η κυβέρνηση εδώ και τώρα, χωρίς αστερίσκους, χωρίς γραφειοκρατικές προϋποθέσεις που αποκλείουν τους περισσότερους, οφείλει να στηρίξει με αξιοπρεπές εισόδημα τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής μας που είναι σε δεινή θέση.
Να απαλλαγούν όλοι από δημοτικά τέλη, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, χρέη σε τράπεζες και εφορίες, από ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης.
Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, πρέπει με τα Σωματεία μας και τους μαζικούς φορείς τον αγώνα για να επιβάλλουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και ανακούφισης. Ο Ροδιακός λαός μπορεί και πρέπει, όπως και πολλές φορές στο παρελθόν να οργανώσει την αλληλεγγύη, όχι για να μοιραστούμε τη φτώχεια μας, αλλά για να δώσουμε το χέρι σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολία για να είναι δυνατοί για να παλέψουν. Το ΚΚΕ σίγουρα θα δώσει όλες τις δυνάμεις τους σε αυτή την κατεύθυνση»

tags: Ρόδος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)