to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 02.04.2013

Κοινωνία

Λήμνος: Ο δήμαρχος υπερασπίστηκε το νησί, η εταιρεία τον μήνυσε, ζητώντας 3 εκατ. ευρώ!

Mια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο παρελθόν για την παράταση δρομολόγησης του 40χρονου, πεπαλαιωμένου πλοίου «Aqua Maria» σε δρομολόγια προς τη Λήμνο, αποτέλεσε την αφορμή για να μηνύσει η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο της Λήμνου, ζητώντας και 3 εκατ. ευρώ! Χθες εκδικάστηκε η υπόθεση. Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λήμνου.


Το ρεπορτάζ για τη χθεσινή εκδίκαση από το limnosfm100:

Εκδικάστηκαν σήμερα το πρωί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λέσβου, που συνεδρίασε στη μεταβατική έδρα της Λήμνου, οι αγωγές που είχαν καταθέσει οι εταιρείες ΝΕΛ, η θυγατρική της c Link Ferries καθώς και η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου Α.Ε, πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου Aqua Maria, εναντίον του Δημάρχου Λήμνου Αντώνη Χατζηδιαμαντή και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσανταρλιώτη.

Οι κατηγορίες αφορούν στα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, συκοφαντικής δυσφήμισης και οικονομικής ζημίας, ενώ οι ενάγοντες αξιώνουν με βάση το προαναφερθέν κατηγορητήριο αποζημίωση ύψους 3.000.000€.

 

Ως κίνηση εντυπωσιασμού χαρακτηρίζεται η δήλωση των εναγόντων λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη, σύμφωνα με την οποία, αν το δικαστήριο δικαιώσει τους ισχυρισμούς τους, τότε οι 3 εταιρείες θα προσφέρουν το καταβληθέν ποσό των 3.000.000 στις...κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λήμνου (!!!)

Ο κόσμος που παραβρέθηκε στο Ειρηνοδικείο της Λήμνου σήμερα ηταν πολύς, αλλά ταυτόχρονα λίγος αν σκεφτεί κανείς, ότι στο πρόσωπο των αιρετών εκπροσώπων του νησιού, ουσιαστικά εκπροσωπήθηκε ο λαός της Λήμνου. Αυτόν έσυρε στα δικαστήρια σήμερα η ΝΕΛ...

Αίσθηση προκάλεσε πάντως ένας από τους ισχυρισμούς μάρτυρα της Ναυτιλιακής Εταιρείας (πρώην εκπρόσωπος στο ΣΑΣ και μετέπειτα υπάλληλος της εταιρείας), ότι στο πρόσφατο παρελθόν, υπήρξαν περιπτώσεις γκρουπ τουριστών που αξίωναν να ταξιδέψουν με το Aqua Maria προτιμώντας το από οποιοδήποτε άλλο πλοίο της ΝΕΛ.
Το ακροατήριο δεν συγκρατήθηκε και αποδοκίμασε τον μάρτυρα, με αποτέλεσμα να δεχτεί την παρατήρηση της Προέδρου της έδρας.

Δηλώσεις για τη σημερινή εκδίκαση των αγωγών που διήρκησε μάλλον λιγότερο απ όσο αναμενόταν, έκαναν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης μιλώντας στον αέρα του Fm 100 ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Χαράλαμπος Μακρής, ο Πρ. Του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αδαμίδης καθώς και ο συνήγορος των εναγομένων Άρης Ελευθερίου.

Μάλιστα στις δηλώσεις του, ο κ. Χατζηδιαμαντής, εξαπέλυσε πυρά αναφέροντας ότι η έντονη σημερινή παρουσία της ΝΕΛ, "καταδεικνύει την πρόθεση τρομοκράτησης του Λημνιακού λαού ενόψη όλων όσων έρχονται στην ελληνική ακτοπλοϊα".

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λήμνου


Στα δικαστήρια έστειλε η ΝΕΛ  τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο του Δήμου Λήμνου με τις κατηγορίες της παρακώλυσης των συγκοινωνιών και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

 Η ενέργεια αυτή αποτελεί ξεκάθαρα από την πλευρά της εταιρείας μια προκλητικότατη προσπάθεια τρομοκράτησης όσων δραστηριοποιούνται και αντιστέκονται σε πρακτικές που υποβαθμίζουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νησιού.

Και επειδή στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν όλοι οι συμπολίτες μας, είτε σαν άτομα είτε σαν φορείς, η προσπάθεια τρομοκράτησης απευθύνεται προς όλους μας.

 

Όμως Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

 

Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε.

Ασφαλείς, σύγχρονες, αξιοπρεπείς συγκοινωνίες.

ΟΧΙ στην υποβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας, των Υπηρεσιών στο νησί μας.

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λήμνου

* * *

Δείτε σχετικά:

«Η Λήμνος θέλει να ζήσει» - και το λέει με ένα καταπληκτικό βίντεο

tags: Λήμνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)