to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:27 | 17.03.2016

Κοινωνία

Λιμενικό: Τρεις ελαφρά τραυματίες σε συμπλοκές μεταξύ προσφύγων στον Πειραιά

Όπως αναφέρει η Λιμενική Αρχή Πειραιά, μετά από «περιστατικό εκτεταμένης συμπλοκής» μεταξύ είκοσι προσφύγων στην Πύλη Ε1, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από αιχμηρό αντικείμενο και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες


«Με τις αναγκαίες παρεμβάσεις και με τη συνδρομή των αλληλέγγυων πολιτών, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε, ενώ καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας, παρέμεινε δύναμη του Λιμενικού Σώματος, εποπτεύουσα το χώρο» τονίζει το Λιμενικό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, για περιστατικό εκτεταμένης συμπλοκής μεταξύ είκοσι (20) αλλοδαπών προσφύγων που φιλοξενούνται εντός του επιβατηγού σταθμού του Ο.Λ.Π. του λιμένα Πειραιά στην Πύλη Ε1.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, όπου διαπίστωσαν ότι από την ανωτέρω συμπλοκή τραυματίστηκαν τρεις (03) αλλοδαποί πρόσφυγες από αιχμηρό αντικείμενο - μαχαίρι.

Οι τρεις προαναφερθέντες τραυματίες, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσοκομείο και με τη συνοδεία στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και λίγες ώρες αργότερα εξήλθαν του νοσοκομείου.

Στο σημείο μετέβησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιο προκειμένου να ενημερωθούν επί τόπου για το προαναφερόμενο συμβάν από το Διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναύαρχο Λ.Σ. Κλιάρη Θεόδωρο και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Ζαφειρίου Χρήστο, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Με τις αναγκαίες παρεμβάσεις και με τη συνδρομή των αλληλέγγυων πολιτών, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε, ενώ καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας, παρέμεινε δύναμη του Λιμενικού Σώματος, εποπτεύουσα το χώρο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)